Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Pekka Haavisto: "Niinistön käytös muistuttaa käkikelloa"

15.07.201718:30
55
  • Pekka Haavisto

    Pekka Haaviston mukaan etenkin turvallisuuspoliittiset teemat tulevat puhuttamaan tulevissa vaaliväittelyissä. Kuva: Risto Hämäläinen

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto vieraili lauantaina Mikkelin Asuntomessuilla. Haavisto arvosteli presidentti Sauli Niinistön päätöstä osallistua vaaliväittelyihin vasta lokakuussa.
— Niinistön käytös muistuttaa käkikelloa: Välillä hän ottaa kantaa yksittäiseen arvokysymykseen, mutta vetäytyy sitten takaisin.
— On jo presidentti-instituution arvon kannalta tärkeää, että istuva presidentti osallistuisi väittelyihin.

Haavisto ja muut ehdokkaat kritisoivat Porin Suomi-areenan keskustelutilaisuudessa viime tiistaina Niinistön päätöstä osallistua vaaliväittelyihin joulukuussa. Kritiikin jälkeen Niinistö ilmoitti osallistuvansa ensimmäiseen vaaliväittelyyn mahdollisesti jo lokakuussa. 

Niinistö itse on perustellut päätöstään sillä, ettei hän puuttuvien kannattajakorttien takia ole vielä virallisesti ehdokas. Vaikka Haavisto pitää perustelua juridisesti paikkansa pitävänä, kampanjoi Niinistö vaaleihin hänen mielestään jo tälläkin hetkellä.
— Suomi-areenan muut ehdokkaat osallistuivat yhteiseen keskustelutilaisuuteen tiistaina, Niinistö puhui itsekseen keskiviikkona. Samoja latuja hän meidän perässä hiihtää.

Haavisto itse pyrkii haastamaan Niinistöä etenkin ilmaston ja ulkopolitiikan kysymyksissä. Suomen pitää hänen mielestään ottaa enemmän roolia aloitteiden laatijana, ei niiden seuraajana.
— Esimerkiksi Pohjoismaisessa yhteistyössä ja Itämeren kysymyksissä pitäisi ottaa entistä vahvempi arvojohtamisen rooli.
Paavo Väyrysen ilmoittautuminen mukaan presidenttikisaan ei tullut Haavistolle yllätyksenä.
— Väyrysen on hankala pysyä poissa silloin, kun tehdään isoja ratkaisuja. Viime vaaleissa hän oli jopa erinomainen ulkopoliittisissa kysymyksissä. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä SN-kannattaja (kirjautumaton)
Virassa oleva presidentti tietenkin hoitaa työtään, eikä kulje markkinoilla moittimassa muita ehdokkaita. Nythän muilla ehdokkailla on hyvää tilaa kertoa itselle tärkeistä asioista, joita hoitavat jos tulevat valituiksi. Eipä ole presidenttiä käkikelloksi äskettäin kutsuttukaan. Onkohan jo oikeasta sanomisesta pulaa. Karavaani vaan kulkee vaikka koirat haukkuvatkin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kommentti *Niinistö alkaa olla menneen talven lumia.Paavo Väyrynen on oikea mies Presidentiksi;hän on ylivoimaisesti kokenein,jo Kekkosen aikaan ulkoministeri,ja pätevin kandidaatti.Niinistön aikana Suomi on velkaantunut,ihmiset köyhtyneet,valtion omaisuus siirretty,varastettu,ulkomaille ja valtaisat määrät afrikkalaisia ja lähi-idän pakolaisia tullut elätettäväksi.Tilanne on jo sietämätön.Paavo Väyrynen merkitsee muutosta ja sitä kansa todella haluaa.

Lähettänyt käyttäjä Fakta (kirjautumaton)
Ei ole tuolla epäisänmaallisella aseistakieltäytyjällä paljon varaa räksyttää. Ei mitään näyttöjä mistään. Suurin ansio elää tuottamattomana tuottavien ihmisten kustannuksella.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut