Torstai, 27. huhtikuu 2017
Merja

Parikkalassa odotetaan sianlihan vientilupaa

10.02.201614:00
1
  • Vientilupa on porsitussikala Sikacolle viimeinen mahdollisuus. Kuva: Yrjö Ruotsalainen

Emakoiden tiineytykset aiottiin lopettaa Parikkalassa porsitussikala Sikaco Oy:ssä tällä viikolla. Nyt yrityksessä on otettu alasajon aloitukselle aikalisä. 
— Haluamme katsoa vielä viimeisen kortin eli maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikaisen Kiinan-vierailun tulokset. Olen kuullut, että matkalla yritetään neuvotella sianlihan vientiluvasta Kiinaan, kertoo Sikaco Oy:n toimitusjohtaja Hannu Uimonen.

Ministeriön kansainvälisten asioiden johtaja Aulikki Hulmi kertoo, että vientiluvan saanti on avainkysymys ja sen eteen on tehty töitä jatkuvasti. 
— Viennin edistämismatkalla maaliskuun lopulla ministeri Tiilikainen tapaa poliittisella tasolla kollegoitaan sekä viranomaisia. Vierailu toivon mukaan herättää poliittisen kiinnostuksen suomalaisista vientituotteita kohtaan.

Hän ei lähde arvioimaan tai ennustamaan matkan tuloksia. 
— Suomessa on kuitenkin tehty kaikki mahdolliset vientiin liittyvät selvitykset. Aika on arvaamaton, kuten iso maa Kiinakin. Asioita voi tapahtua nopeastikin.

Uimonen tietää, että vientiluvat ovat olleet työn alla jo kahdessa edellisessä ministeriössä. Porsitussikalalle vientilupa on ainoa elinmahdollisuus.
Jos lupaa ei saada, tiineytykset pitää lopettaa maaliskuun loppuun mennessä, jotta vajaa tuhat emakkoa voidaan hävittää elokuun 21. päivään mennessä. Siihen saakka HK Scan on sitoutunut ottamaan Parikkalasta eläimiä välitykseen ja teuraiksi.

Jäljelle jäävät porsaat yritetään sijoittaa yhtiön kahdeksan osakkaan sikaloihin ja muualle. Uimonen pelkää, että Sikacon myötä halutaan Itä-Suomi tyhjentää sianlihan tuotannosta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kepeät mullat (kirjautumaton)
Ameriikas on yhes sikalas enämpi sikoja, kuin kaikis Suomens sikalois yhteensä. Ameriikkalaiset myy sianlihaa Kiinaan täyttä hönkää. Meinaatteko Sikacon pojat täs leikis pärjätä? Ei se muuten luonaa, mut jos Suomen valtio maksaa kiinalaisille sen erotuksen. Onhan valtiol rahaa...ainaki velkaraa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut