Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Päättääkö kaupunki Talvisalon koulun laajennuksesta ennen kuin kampuksenmäen omistuskiista selviää? — Kysymys on siitä, miten kaupunki sijoittaa normaalikoulun oppilaat omaan kouluverkkoonsa

29.05.201706:30
5
  • Savonlinnassa keskustellaan nyt siitä, missä normaalikoululaiset jatkavat koulunkäyntiään syksyllä 2018 alkaen. Nykyiset kampusrakennukset lakkasivat olemasta vaihtoehto, kun kaupungin etuosto-oikeus niihin kiistettiin hallinto-oikeudessa. Rakennusten omistusoikeus on lähiaikoina selviämässä. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan kaupunginhallitus tekee maanantaina uudelle valtuustolle esityksensä siitä,  miten kaupunki sijoittaa normaalikoulun oppilaat omaan kouluverkkoonsa. Normaalikoulu valtion ylläpitämänä kouluna Savonlinnassa loppuu, kun opettajankoulutus siirtyy Joensuuhun 2018.

Sivistyslautakunta päätti reilu viikko sitten täpärästi äänin 6–5 esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle, että normaalikoululaiset siirtyisivät Talvisalon kouluun. Talvisalon koulua laajennettaisiin suurelementtirakennuksella, jonka kaupunki vuokraisi käyttöönsä viideksi vuodeksi. Sivistyslautakunnassa hävisi esitys, jonka mukaan asia valmisteltaisiin uudelleen ja otettaisiin huomioon etenkin se vaihtoehto, että koulu jatkaisi kampuksenmäellä omana yksikkönään. Tätä vaihtoehtoa ovat kannattaneet normaalikoulun vanhempainyhdistys sekä opettajakunta ja oppilaskunta.

Keskeinen kysymys on, tehdäänkö lopullinen päätös jo uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 12. kesäkuuta.

Normaalikoulun vanhempainyhdistyksen johtokunnan jäsen Marianne Minkkinen on saanut Itä-Suomen hallinto-oikeuden lainkäyttösihteeri Eevaleena Matinlassilta sähköpostilla tiedon, jonka mukaan nykyisen yliopistokampuksen omistajuus ratkaistaan aivan lähiaikoina.

Kaupunki käytti kampuksenmäkeen etuosto-oikeuttaan muun muassa siksi, että kampuksen rakennukset olisivat yksi vaihtoehto normaalikoulua korvaavaksi koulutilaksi.

Valtion Senaatti-kiinteistöt on myynyt kampuksenmäen alueen rakennuksineen kiinteistösijoitusyhtiö Royal House Oy:lle. Kaupunki käytti kauppaan etuosto-oikeuttaan, mutta Royal House on kiistänyt etuosto-oikeuden hallinto-oikeudessa.
Normaalikoulun nykyinen rakennus ei kuulunut kauppaan, koska sen omistaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy eikä Senaatti. Vanhempainyhdistys on esittänyt, että kaupunki voisi vuokrata nykyisen koulurakennuksen ainakin siihen asti, kunnes kampuksen omistus selviää. Sen jälkeen koulutilat voisi tehdä entiseen KVL:n rakennukseen.

Talvisalon koulun laajentaminen on noussut ykkösvaihtoehdoksi muun muassa kampuksenmäen epäselvien omistussuhteitten takia. Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen on toivonut, että päätös koulun laajentamisesta syntyisi jo kesäkuussa, jotta suurelementtilaajennus ehditään suunnitella, kilpailuttaa ja rakentaa ennen syksyä 2018.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
En ymmärrä miksi kaupungin virkamiehet sähläävät joka asiassa. Esimerkkejä on vaikka millä mitalla vuosien varrelta. Miten ihmeessä juuri Savonlinnaan on joutuneet kaikki johtajat joilla ei ole homma hanskassa. Olisko aika katsoa peiliin ja lopettaa poliittiken kähmäily. Otahan kaupunginjohtaja ittees niskasta kiinni ja pane alaiset järjestykseen muuten ollaan hukassa.

Lähettänyt käyttäjä (kirjautumaton)
Miksi rakentaa uutta kun kaupungissa on tyhjää tilaa vaikka miten. Ihan hulluja tuntuu olevan nämä päättäjät. Ja todellakaan ei OKL tilat voi olla homeessa kun kerran haluttiin OKL jatkavan Savonlinnassa ja samoissa tiloissa. Jos olisi homeessa niin päätös OKL siirrosta olisi täysin oikea.

Lähettänyt käyttäjä Köökikö (kirjautumaton)
vanhempainyhdistys taitaakin tietää asiat ensimmäisenä? Monta ilman mitään vastuuta olevaa kokkia on sopan teossa ja tulos sen mukainen.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut