Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Osuuspankkien fuusio meni karille

Päivitetty: 17.05.201723:15
40
  • Kerimäen Osuuspankin (vas. alh.) jäsenistön äänestyspäätös tarkoittaa sitä, että suunniteltu fuusio menee uuteen valmisteluun myös Sulkavan (vas. ylh.) ja Rantasalmen Osuuspankkien osalta. Kuva: Tuija Pauhu

Suur-Savon Osuuspankin sekä kuuden paikallispankin eli Haukivuoren, Heinäveden, Hirvensalmen, Kerimäen, Rantasalmen ja Sulkavan Osuuspankkien yhdistyminen kaatui keskiviikkona.

Sitkeintä yhdistymisen käsittely oli Rantasalmella. Siellä osuuskuntakokous oli kesken illalla vielä kello 22.45 aikoihin.
Kerimäellä paikallispankin jäsenet antoivat rukkaset pankkifuusiolle jo ennen iltayhdeksää.

Fuusio ei saanut Kerimäellä tarvittavaa kannatusta. Jo Kerimäen päätös riitti kaatamaan fuusion suunnitellussa muodossa.

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Manninen sanoi ilalla olevansa kovasti pettynyt ja harmissaan, ettei pankkifuusiota saatu vietyä maaliin asti.

— Kyllähän tämä harmittaa. Tämän jälkeen fuusiota lähdetään valmistelemaan uudelta pohjalta, ja luomaan uusia versioita yhdistämisen eri vaihtoehdoista.

Koska Rantasalmella kokous venyi kovin myöhään, niin Manninen totesi illalla, että OP Suur-Savo tiedottaa virallisesti ja yksityiskohtaisemmin keskiviikon kokouksista torstain kuluessa.

— Itse asiahan tässä ei muutu miksikään. Tässä muodossa fuusio ei toteudu. Minusta monet seikat puoltavat edelleen pankkien liittymistä yhteen.     

Kerimäellä oman paikallispankin fuusiosta tai itsenäisyydestä oli päättämässä valtavan iso joukko pankin jäseniä. Ylimääräisessä osuuskunnan kokouksessa oli läsnä 323 pankin jäsentä. 

Kerimäen osuuskunnan kokouksessa annettiin kaikkiaan 316 ääntä. Fuusion puolesta ääniä annettiin 163 ja fuusiota vastaan äänesti 150 jäsentä.

Hylättyjä ääniä oli kaksi ja yksi tyhjäkin äänestyslippu oli jätetty. Äänestyksessä noudatettiin määräenemmistö-periaatetta, minkä perusteella pankkifuusio kaatui.

Ennen osuuskunnan kokousta kokouspaikan aulasta tavoitetut kerimäkeläiset eivät olleet suopeita paikallispankkinsa fuusiolle OP Suur-Savoon.

Esimerkiksi Mika Huoman perusteli kielteistä kantaansa Kerimäen Osuuspankin hyvällä ja vakavaraisella taloustilanteella.
— Myös oman pankin palvelut pelaavat hyvin, ja asiointi konttorissa on helppoa, hän sanoi.

Yhdistymistä vastaan oli myös Maire Hämäläinen. Hänen arvionsa mukaan ennen pitkää yhdistyminen olisi uhannut pankkipalvelujen saatavuutta, ja pahimmillaan koko pankkikonttorin säilyminen olisi ollut Kerimäellä uhattu.

— Kerimäellä on paljon iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät ole koskaan asioineet verkkopankissa. Heille asiakaspalvelun heikentäminen olisi ollut iso isku.

Kerimäki-Seuraa osuuskunnan kokouksessa edustanut Iikka Muhonen myötäili Maire Hämäläisen näkemyksiä. Muhonen sanoi, ettei yhdistymisistä ole ennenkään seurannut hyvää kerimäkeläisille.

— Seurakuntien yhdistymisen jälkeen Kerimäen seurakunnasta tuli kappeliseurakunta, eikä kuntaliitoskaan ollut Kerimäelle eduksi.

Juttu on päivitetty klo 23.15

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Köyhän apu (kirjautumaton)
muutaman vuoden kuluttua? Onko sama tie kuin Kerimäen kunnan, ei tarvetta kuntaliitokseen ainakaan v. 2017 mennessä? Se tarve tulikin sitten äkkiä. Itsenäisyys on jalo aatteemme, samoin itsepäisyys.

Lähettänyt käyttäjä Jäsen (kirjautumaton)
Toimitusjohtajan ja henkilökunnan työt kyllä jatkuu, mutta on ihan selvää, että vähintäänkin pankin hallitus kokonaisuudessaan joutuu välittömästi eroamaan. Jos ymmärsin oikein, niin tässä taisi myös toimitusjohtajalta "palaa" ensi vuodelle luvattu eläke.

Lähettänyt käyttäjä Korpikommentoija (kirjautumaton)
Korpituomarille: Ei äänestetty toimitusjohtajan ja hallinnon luottamuksesta. He tekivät vastuullista työtä ja esittivät pankin asiakkaiden kannalta heidän mielestään parasta vaihtoehtoa. Äänestystulos tarkoittaa, että Kerimäki ei lähde fuusioon ja että toimitusjohtaja ja hallinto jatkavat työtä pankin asioiden eteenpäin viemisessä omana pankkina.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Korpituomarille. Eikös se henkilökuntakin ollut hankkeen takana. Tuomari voi vaatia kaikkien eroa. Kerimäki ottaa mummon markat ja maksaa laskut oravan nahoissaan. Pääsevät kymppiuutisten kevennykseen. Niin ne siellä Isolla kirkolla.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut