Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Oopperakaraoken karsinta peruuntui osanottajapulaan Savonlinnassa — Laulutapahtumien päällekkäisyys verotti ehkä kiinnostusta

16.07.201714:50
4
  • Oopperakaraokea on tavallaan jo ajettu epävirallisesti sisään aikaisemmin Savonlinnan oopperajuhlilla. Arkistokuvassa tuolloin juontajina toimineet Soile Isoposki ja Kaino Akti. Kuva: Timo Seppäläinen

Oopperakaraoken karsintaa ei laulettu sunnuntaina Savonlinnassa. Syynä peruuntumiseen oli osallistujien vähäisyys.
— Karsintaan oli tulossa lauantaina yksi henkilö ja sunnuntaina oli tiedossa yhteensä kaksi osallistujaa. Kahdelle laulajalle kisaa ei olisi kannattanut järjestää, sanoo taiteellinen johtaja Jan Hultin Joroisten Musiikkijuhlilta.
Takapakista huolimatta Oopperakaraoke finaali järjestetään aiotusti heinäkuun lopulla Leppävirralla. Mukana ovat ne kahdeksan, jotka pääsivät jatkoon aikaisemmin Helsingissä pidetyistä karsinnoista. Lisäksi finaalipaikka lohkesi neljälle näytelaulun lähettäneelle, myös toinen Savonlinnaan ilmoittautuneista pääsee mukaan ilman karsintaa.
Hultin arvelee, että mahdolliset kilpailijat vei tapahtumien päällekkäisyys. Oopperakuorolaisia oli joko itse osallistumassa tai yleisön joukossa Timo Mustakallio -laulukilpailussa Olavinlinnassa.
Pienen harmistuksen Jan Hultin myöntää, mutta usko Oopperakaraokeen ei mennyt.
— Karsinta Helsingin Espalla oli oikein onnistunut ja toi kaikille hymyn huulille, niin laulajille itselleen, tuomaristolle kuin yleisölle. Nyt saatiin oppia, miten kilpailua täytyy markkinoida ja rakentaa ensi kesää varten.

Oopperakaraoken on laskettu pääsevän jaloilleen noin kolmessa vuodessa.

Kommentit

Käyttäjän Kimmo Käärmelahti kuva
Lähettänyt käyttäjä Kimmo Käärmelahti
Jaksaa, jaksaa, Jan Hultin. Kesämme kaipaa kaiken kansan hapeningejä varsinaisten oopperaaktiviteettien rinnalle. Oopperakaraoke ei ole pöllöimmästä päästä ideoita tässä karaokekuppiloiden luvatussa maassa. Sponsoriksi vielä vaikkapa Mustanvirran panimo, niin jo alkaa laulu raikua.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut