Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Oopperajuhlien lipunmyynti sujunut sutjakkaasti

10.06.201509:00
21
  • George Souglides , Jorma Silvasti , Boris Godunov -lavasteet

    Lavastaja George Souglides (vas.) on suunnitellut taustalla näkyvät Boris Godunov -oopperan lavasteet. Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti kertoo olevansa tyytyväinen oopperajuhlien tähänastiseen lipunmyyntiin. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti kertoo, että on tyytyväinen kesän oopperoiden tähänastiseen lipunmyyntiin. Esityksiin on myyty lippuja suunnilleen saman verran kuin viime vuonna tähän aikaan.

– Ilahduttavaa on se, että tänä vuonna lippuja on ostettu tasaisesti kaikkiin tuotantoihin. Ero suosituimpien ja vähiten suosittujen oopperoiden välillä on vain noin 50–100 lipun luokkaa, Silvasti sanoo.

Vaikka Olavinlinnassa harjoitellaan nyt Boris Godunovia, niin ensimmäisenä ensi-iltansa saa saksalainen vierailuesitys, Iloinen leski -operetti. Sen ensi-ilta on 3. heinäkuuta.

On poikkeuksellista, että vierailuesitys aloittaa oopperajuhlat. Silvasti kertoo, että Iloisen lesken sijoittuminen kesän alkuun johtuu operetin tehneen Volksoper Wien -oopperatalon omista aikatauluista.

– Kun Volksoper Wienin väki saapuu Savonlinnaan kesäkuun lopulla, he työskentelevät linnassa samaan aikaan oman henkilökuntamme kanssa. Uskon, että työntekijöille on antoisaa päästä tapaamaan ulkomaalaisia kollegojaan. Tällaista mahdollisuutta heillä ei yleensä ole, koska vierailuesitykset sijoitetaan tavallisesti kesän loppuun.

Kesän toinen vieraileva oopperatalo on saksalainen Semperoper Dresden, jonka Figaron häät -oopperan ensi-ilta on 13. heinäkuuta.

Neljän pitkän oopperan ja yhden operetin lisäksi oopperajuhlat tarjoaa esityksiä myös lapsille ja konserttien ystäville. Heinäkuun 9. päivänä ensi-iltaan tulee Pikku Taikahuilu -ooppera, joka on noin tunnin mittaiseksi lyhennetty versio Taikahuilusta.

Heinäkuun lopulla Olavinlinnassa esiintyy melodista metallimusiikkia esittävä Sonata Arctica. Oopperajuhlat päättyy elokuun alussa Sibelius-juhlakonserttiin, joka juhlistaa säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savon psykoloki ottaa ja tukee niin hieno tapahtumaa omasta pussistaan. Sosialistinen tulonsiirtely vain jotta enimmäkseen hyväpalkkaiset korkeakyldyristit saavat lippunsa alihintaan ei ole enää tätä päivää.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Nämä valittajat" ovat ottaneet huomioon juhlien työllistävän vaikutuksen, mutta vähän vaikea on kannattaa työtä joka ei kannata ilman tulonsiirtoja. Suurin osa työtä tekevistä tahoista, kuten yrityksistä, ei saa samankaltaista tukea toimintansa jatkamiseksi. Sitä te valittamisesta valittavat valittajat ette ota huomioon.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ooppera työllistää Savonlinnassa paljon muitakin kuin niitä jotka ovat suoranaisesti oopperan kanssa tekemisissä. Esim. kaikki matkailuun, kuljetukseen ja kauppaan liittyvä. Ne ovat pitkä ``penni`` tällä seutukunnalle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Voi että ottaa voimille ihmisen typeryys. Tulkaa nyt vinkujat katsomaan sitä "eliittiä" siellä on kansaa kaikista kerroksia, ammateista, opiskelijoista jne. lähtien. Ilman Juhlia Savonlinnan alue jäisi paitsi merkittävistä verotuloista, jotka moneen kertaa peittää yhteiskunnan vaatimattoman mutta silti tärkeän tuen. Asiasta on ylipostotasoista tutkimusta, mutta ettehän te varmaan sellaista lue. Mikä on kallista, paljonko poltat tupakkia esim aski päivässä on liki 2.000 euroa vuodessa ja me veronmaksajat maksamme sinunkin sairastelusi. Tämä on yhtä hyvää logiikkaa ja mielestäni paljon parempaa, koska siitä röökistä tai sixpäcista ei kukaan hyödy pätkääkään Savonlinnassa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ilman niitä satoja oopperan ulkopuolisia yrityksiä tilanne olisi se että savonlinnaa ei olisi edes olemassa. Kyseisistä yrityksistä yksikään ei saa pennin jetiä minkäänlaisia sosialistisia tulonsiirtoja. Mutta savossahan on totuttu, että etuoikeutettujen asemaa pidetään yllä vaikka muille tappiollisesti. Tosiasiat ovat liikaa niille savolaisille joiden oma etu on kiinni eliitin, tai siihen pyrkivien hyysäämisestä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut