Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Olavinkatua remontoidaan nyt molemmin puolin — autoilu käy ahtaaksi

11.05.201710:02
48
  • Pilkkakoskenkatu, Olavinkatu, Olavinkadun remontti, Savonpirkka

    Pilkkakoskenkatu on suljettu Olavinkadun remontin vuoksi. Kuva: Tuija Pauhu

Olavinkatua urakoiva Savonpirkka on aloittanut tämän suven työt myös kadun pohjoisreunalla. Eteläpuolella alettiin kaivaa jo kolmisen viikkoa sitten.

— Tämä pohjoispuoli on eri urakka. Piti aloittaa toukokuun alussa, mutta nyt ollaan vähän myöhässä, kertoo yrittäjä Minna Porola.

Kadun varresta on kaadettu puut ja seuraavaksi poistetaan asfaltit ja vaihdetaan massat.
— Tähän tulee samanlaista kivipintaa kuin kadun toisella puolella sekä Sokokselta Possenkadulle saakka punainen asfalttikaista. Pysäköintipaikkojahan ei tälle pohjoispuolelle tule, vaan kulku on tarkoitettu jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Puita kadun reunaan ei istuteta, mutta jonkinlaisia istutuksia laatikoihin sinne voidaan sijoittaa.

Pohjoispuolen urakan on määrä olla valmis syyskuun puolivälissä. Heinäkuussa työt keskeyttää oopperatauko.

Porolan mukaan isommilta yllätyksiltä on katuremontissa vältytty, mutta talvikelit alkoivat turhan aikaisin ja on ovat jatkuneet yllättävän pitkään.

— Ei se eilen paljon naurattanut, kun työmaalla piti ensimmäisenä ryhtyä lumitöihin.

Pilkkakoskenkadun ja Olavinkadun risteys on nyt suljettu ainakin pari viikkoa. Olavinkadun liikennettäkin pitää välillä ohjata murskeelle, että työtä mahdutaan tekemään.

— Ahdasta tulee. Minusta liikenne pitäisi sulkea, mutta kaupunki ei sitä halua. Savonlinnassa tehdään näitä risteysalueita pätkissä, ja aina joudutaan siirtämään liikennettä valmiille pinnalle liian aikaisin ja rakenteita väliaikaisesti tukemaan. Se on työlästä ja hidasta.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei järjen häivää koko hommassa. Puuttuu vain hevoset ja niiden vetämät kolinakärryt väylältä ja oltaisiin suoraan 50-luvulla. Onko kaupunki niin varoissaan, että on vara upottaa rahaa montun täyttämiseen kivillä? Jalkakäytävä ylileveä ja tällä tosiaan häädetään loputkin autoilijat rinnakkaisväylälle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Keskustan ulkopuoliset tiet on kuin kärripolkuja ja valitetaan, että korjaamiseen ei ole rahaa. Olavinkatua kaivetaan joka vuosi auki ja asetellaan kiviä kalliilla rahalla. Lisäksi asfaltoidaan kadut joka ikinen kesä uudestaan. Eikö pitäisi nyt oikeasti tehdä jotain, että rahaa riittäisi muuallekin kuin Olavinkatuun.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Arvostellaan nyt taas porukalla keskeneräistä hommaa. Nämä ikivalittajien ja oikeassaolijoiden kommentointipalstat pitäsi laittaa, kuten lehden muukin yleisöosasto siten, että vain poikkeustapauksissa julkaistaisiin tällaisia nimettömiä kirjoituksia kuin nyt ehkä tämä minunkin kirjoitus. Rinnakkaisväylästä täällä hhdeltiin tuhansia kertoja, miten pieleen menee ja eipä näy enää. Näkyvä siellä käpöttelevän monet vakaat vastustajatkin, hienoilla ulkoilureiteillä. Tehdään nyt tämä Olavinkatukin vaan valmiiksi.

Lähettänyt käyttäjä Albert (kirjautumaton)
Täällä savonlinnassa rakennettiin asunnot valmiiksi ja kadut valmiiksi, nytten enää odotetaan uusia asukkaita , toivottavasta mikään ei mene vikaan ja uudet asukkaat tulevat pian, muuten kaikki olikin turhaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Autotarvikekauppa kiittää kun menee niveliä ja iskareita kaupaksi mukulakivillä jyristäessä. Eikö jalkamiestenkin olisi mukavempi kävellä sileitä ja asfaltoituja jalkakäytäviä myöten? Olavinkadun narisija-kauppiaat tulevat huomaamaan, että kaupankäynti ei vilkastu remontin jälkeen. Ainoat, jotka remontista hyötyvät omine parkkipaikkoineen, ovat Sokos ja etenkin Prisma.

Lähettänyt käyttäjä Jaska_69 (kirjautumaton)
Jos rinnakkaisväylän voisi tehdä nyt uudestaan niin siinä olisi vain yksi eritasoliittymä hevonpäänniemen kohdalla laitaatsalmen ja kyrönsalmen välillä. Tieosuudella olisi kielletty mopot, traktorit, työkoneet ja mopoautot sekä nopeusrajoitus 70-80km/h.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut