Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Olavinkadun remontti etenee Kirkkokadun kohdalle — risteys Piispanmäelle päin on pian pari viikkoa pois pelistä

11.08.201714:19
12
  • Olavinkatu, kirkkokatu, remontti, savonlinna

    Olavinkadun remontti etenee maanantaina Olavinkadun ja Kirkkokadun risteykseen ja liikennejärjestelyjä tulee. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan Olavinkadun ja Kirkkokadun risteysalue menee maanantaina liikenteeltä tukkoon Piispanmäen suuntaan.

Syy on Olavinkadun katuremontti ja sen eteneminen kyseisen risteyksen kohdalle.

Olavinkadulta ei siis pääse Kirkkokatua Piispanmäelle päin eikä Piispanmäen suunnasta Kirkkokatua Olavinkadulle päin. 

Samassa yhteydessä Olavinkadun ja Kirkkokadun risteyksen liikennevalot jäävät pois käytöstä. Liikennevalot vaihdetaan katuremontin yhteydessä. Liikennevalot palaavat risteykseen syyskuun loppupuolella.

Itse Olavinkadulla liikenne sujunee suht normaalisti, mutta työmaan kohdalla on tietysti syytä ajaa erityisen varovaisesti.

Piispanmäelle ja sieltä pois pääsee joko Sokoksen takaa piispanrinnettä pitkin tai Possenkadun ja Kaarlonkadun kautta.

Risteyksessä tehdään kaapelisuojaputkituksia, asennetaan sadevesikaivoja, kaivetaan maata liikennevaloja varten, vaihdetaan maamassoja ja asennetaan reunakiveyksiä.

Tämä vaihe kestää muutaman viikon.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Aivan keskustas... (kirjautumaton)
Niin ja hautausmaalle menevään rinteeseen pian sitä pinnoitetta. Vaikka talot ovat rumia röttelöitä, niin jalankulku pitäisi olla kunnossa. Paljon vanhuksia liikkuu kadulla ja kaatuminen kohtalokasta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
15.27, mistä voit tietää että olavinkadun työn laadun arvostelijat ovat kaikki maallikkoja? Olen infra-alan ammattilainen ja toimin alalla isommassa organisaatiossa kuin kyseisen työn tilaaja ja urakoitsija. Mielestäni hankkeessa on melko paljon varaa arvosteluun, työn, työturvallisuuden ja ympäristönkin osalta. Valvontaan ei voi ottaa kantaa, kun ei kadunkäyttäjänä pysty havainnoimaan muuta kuin tapahtuvaa työskentelyä ohi liikkuessa. Savonlinnalainen tapa vaan taitaa olla ettei saa antaa kriittistä palautetta, sanotaan nyt virkamiestyöstä ja hankkeista, koska täällä oletetaan että valittu henkilöstö on aina oikeassa ja tekee oikeat ratkaisut jne., paikallispolitiikkako suojelee asialliseltakin kritiikiltä. Savonlinnan veroprosenttin kehittymistä ja toteutuneiden hankkeiden tuloksia, kustannuksia kun seurataan voi olla ettei kaikki ole menneet kuin stömsössä. No veroprosenttin kehitys on ollut jyrkkä. Ja jatkuneekin nousevana, jollei olavinkadunkin kaltaisia hankkeita suunnitella ja toteuteta taloudellisesti, huomioiden edullisuutta käyttää ja huoltaa rakenteita järkevin kustannuksin. Kadun kunnossa pidossa toimivat henkilöt varmasti tiedostavat olavinkadun kaltaisten katualueiden kunnossapidon hinnan ja ifran huollon kustannukset kadun pintarakenteen alle. Huoltokustannus lienee sitten eri tarina tulevaisuudessa. Savonlinna on käsittääkseni kuitenkin melko iäkäs kaupunki, kuten Savonlinnan keskustan rakenteet kadun alla ja lienee asia mietitty.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä