Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Olavinkadun pyöräilykaista syntyy syksyllä - Sorapinta on väliaikainen ratkaisu

12.07.201709:00
37
  • Olavinkadun remontti, pyörätie

    Olavinkadun ajoradan vieressä olevalle sorapintaiselle kaistataleelle tehdään syksyllä pyöräilykaista. Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnassa Olavinkadun remontissa syntyy pyöräilijöille uusi pyöräilykaista. Sen valmistumista pitää odotella kuitenkin vielä kesän yli.

Pyöräilykaista rakennetaan ensi syksynä, ja se sijoittuu Sokoksen, eli pohjoisen puoleiselle katuosuudelle levennetyn jalankulkualueen ja ajoradan väliin. Väylä on tällä hetkellä sorapinnalla.

Savonlinnan kaupungin suunnittelupäällikkö Timo Okkonen kertoo, että pyöräilykaistaa aletaan tehdä tulevana syksynä sen jälkeen, kun Olavinkadun katuremontti saadaan valmiiksi Possenkadun risteykseen asti. Kaupunki ei ole vielä valinnut pyöräkaistan urakoitsijaa.

Tällä hetkellä kevyen liikenteen väylä kulkee myös Olavinkadun eteläisellä reunalla eli niin sanotun Huopaisen talon puolella. Tämä kevyen liikenteen väylä kuitenkin poistuu käytöstä, kun pohjoisen puoleinen pyöräkaista otetaan syksyllä käyttöön.

Eteläistä kevyen liikenteen väylää saa tämän jälkeen käyttää vain jalankulkijat. 

Okkonen kertoo, että uusia katuvalaisimia Olavinkadun varrelle aletaan asentaa oopperajuhlakauden jälkeen.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Stinky O`Possum (kirjautumaton)
Pyörätie(kuvassa ei ole pyöräkaista toimitus huom.) on täällä niin harvinainen näky,että ennustan kohtaavani tuossa jalankulkijoita kissoineen,koirineen ja lastenvaunuineen... ps. Onko 20-30m sorapätkä,kirjaston uudelta asfaltilta Sokoksen liikenneympyrän suuntaan,sekin tilapäinen ratkaisu?Epäloogisuuden huipentuma kävelijän/pyöräilijän näkökulmasta.

Käyttäjän Kimmo Käärmelahti kuva
Lähettänyt käyttäjä Kimmo Käärmelahti
Tuleehan tuosta pyöräilytiestä (totta Stinky O`Possum, pyörätiehän se on ja toivottavasti siinä myös on selkeästi merkitty pyörätien kaksi kaistaa, itään ja länteen vievät kaistat) selkeästi eri värinen kuin harmaa kävelyosuus ja musta asfalttiosuus? Suuressa maailmassa käytetään paljon punaista massaa tai maalataan pinnoite punaiseksi, mutta Savonlinnassa se tuskin on mahdollista. Mutta ei se kirkkaan vihreäkään hullumpi väri tuossa pyörätiessä ole.

Lähettänyt käyttäjä kesäisin (kirjautumaton)
Tärkeintä on, että pyöräilijöille ikioma kaista ja myös käyttävät sitä. Alunperin älyvapaa merkintä kaupungissa pyöräilijät sotkemassa kapeella jalkakäytävällä ihmisten seassa.

Lähettänyt käyttäjä Kesälomalainen (kirjautumaton)
Todella hienoa kun jossain uskalletaan muuttaa kaupungin keskustaa ihmisiä ajatellen eikä aina vain autoja varten. Kunhan tuo on valmis istutuksineen, istuinryhmineen ja kauppiaat levittäytyvät kävelyosuudelle on teillä varmaan yksi maamme hienoimmista kaupunkikeskustoista.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä