Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Nuorten kansainvälinen seikkailuleiri kiertää Saimaan kuntia — kohteet pidetään vielä osallistujilta salassa

10.08.201718:46
  • Kansainvälinen seikkailuleiri tuo ensi viikolla kymmeniä eurooppalaisia nuoria tutustumaan Savonlinnan seudun matkailualan yrityksiin.

Kansainvälinen seikkailuleiri Amaze Me Leader kokoaa ensi viikolla Saimaan ympäristöön Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan kymmeniä eurooppalaisia nuoria.

Leiriläiset kiertävät neljän päivän aikana Etelä-Savossa yhteensä seitsemän eri kunnan alueella.
Ne ovat Puumala, Mäntyharju, Sulkava, Joroinen, Rantasalmi, Juva ja Savonlinna. Maakuntaan saapuu nuoria Skotlannista, Englannista, Latviasta, Virosta ja Suomesta.

Viiden Leader-yhdistyksen ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin järjestämä leiri alkaa sunnuntaina 13.8. Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja kestää kaikkiaan viikon verran.

Lentokentällä osallistujat jaetaan ryhmiin ja suunnistaminen kohti Saimaata alkaa.

Leiriläisten rastipaikkoina toimivat lukuisat Saimaan alueen yritykset, kylät ja yhdistykset, joiden ympäristössä osallistujat suorittavat erilaisia tehtäviä.

— Luvassa on kansainvälisyyttä ja mielenkiintoisia tutustumisia paikallisiin palveluntuottajiin, kertoo leirin toinen seikkailuvetäjä Katri Ojapalo.

Rastipaikkoja yhdistää se, että niitä on rahoitettu vuosien varrella Euroopan maaseuturahastosta Leader-ohjelman kautta.

Leirin tarkempi ohjelma on salaisuus osallistujien jännityksen säilyttämiseksi. Tärkeä tavoite on kannustaa osallistujia paikallisen maaseudun kehittämiseen niin Suomessa kuin muualla Euroopassa.

— Osallistujat pääsevät itse kokemaan ja myös ideoimaan yrittäjien palveluja. Viikon aikana tullaan kokemaan paljon yrittäjähenkeä seikkailun keinoin, Ojapalo kuvaa.

Savonlinnan seudulla leiriläisten menossa on mukana myös vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen.

Leirin päätösjuhlaa vietetään lauantaina 19.8. Savitaipaleella Etelä-Karjalassa.

Seikkailuleirin koordinaattori on Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk. Mukana olevat Leader-ryhmät ovat Rajupusu Leader, Veej'jakaja, Piällysmies, Pohjois-Kymen Kasvu ja Leader Länsi-Saimaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä