Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Norppa köllötteli pääsiäissunnuntaina jäällä Jukolansalossa

16.04.201715:47
22
  • Norppa kellotteli jäällä Jukolansalon ja Sammalsaaren välissä. Kuva: Timo Seppäläinen

Saimaannorppa köllötteli pääsiäissunnuntaina jäällä Savonlinnassa.

Norppa on kuvattu Jukolansalon ja Sammalsaaren välissä.

Savonlinnan Puskaradio -Facebook-ryhmän mukaan norppa oli paikallaan hyvän tovin, ja moni kävi kuvaamassa norpan päivälepoa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Milloinkas Savonlinnan kaupunki aloittaa rantojen tyhjentämisen ja rantaväylien liikkumiskieltojen täytäntöön panon. Eikö lait ja asetukset koske kaupunkilaisia samoin kuin maaseudun ranta-asukkaita. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta kun kaupunkialueella havaitaan norppa. Norpanpesästäkin on ilmoitettu... liekkö tämäkään huomioitu.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Timo Luostarinen, onko asetukset, säädökset, lait ja määräykset erilaisia kaupungeissa kuin maaseudulla, harvaan asutuilla alueilla. Mitenkäs tämä vihreä demokraattinen, kaikkia tasapuolisesti kohteleva politiikka muuttuu näin äkkiä vaalien jälkeen maanomistusta ja haja-asutusalueita syrjiväksi. Haja-asutusalueille, maaseudulle ei saa rakentaa ranta-alueelle rantasaunaa 15 metriä lähemmäs, esim. Savonlinnan laitaatsalmeen rakennetaan nyt syväväylän ylittävää suomen suurinta betonirakenteista siltaa moottoriajoneuvoilla ja junasiltaa haaveillaan viereen. Eikö melu ja liikenne aiheuta vieressä elävälle norpalle elinalueen menetystä ja haittaa. Sillan vuorokautinen liikennemäärä on noin 20 000 ajokerta ja kevyt liikenne lisäksi. Vesiliikenne avovesiaikaan useita rahti-ja pienveneitä vuorokaudessa. Onko silta ja liikenneväylä mielestäsi pienempi ja väheksyttävämpi haitta kuin pieni rantasauna. Kohteleeko suojelutoimet mielestäsi kaupunkialuetta ja maaseutua tasa-arvoisesti. Saako maaseudulla asuva maanomistaja hallita maa-ja vesiomaisuuttaan samalla tavalla kuin kaupunki. Kohteleeko suojelutoimi mielestäsi kaavoituksellisista tasapuolisesti ja oikeuden mukaisesti maanomistajia maaseudulla ja kaupungissa. Kohdellaanko omaisuutta kaupungissa ja maaseudulla tasavertaisesti, oikeudenmukaisesti ilman maaseutua ja maanomistajia riistämättä?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut