Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Nollabudjetti kertoo asian arvostuksesta, torutaan Itä-Savon verkossa Saimaa Summitin olematonta markkinointia

16.07.201713:30
  • saimaa Summit, Jarkko Wuorinen

    Kesäfoorumiin ilmoittautuneita on nyt vain 60, kun parhaina vuosina osanottajia on ollut 300—400. Kuva: Antti Varonen

Talousfoorumi Saimaa Summitin yleisökato Savonlinnassa ei yllätä Itä-Savon verkkokeskustelijoita. Jos markkinointibudjetti on nolla, ei tuloksiakaan voi odottaa.

Hohhhoijjaa-nimimerkki päivittelee markkinointiin, uusiin avauksiin, matkailuun ja start upeihin keskittyvää tapahtumaa, jota ei ole markkinoitu.
” Juontajat ovat paikallispoliitikkoja. Voi hyvänen aika sentään. Kun jotain tehdään, se tehdään kunnolla. Suunnitelmallisesti. Johdonmukaisesti. Nollabudjetti antaa kaikkiin suuntiin viestin, että organisaatiossa ei ymmärretä markkinointia, sen arvoa ja tärkeyttä. Pahimmassa tapauksessa myös yli kielirajojen, sinne Kiinaan ja Venäjälle asti.

Itä-Savo kertoi viikolla kesäfoorumiin ilmoittautuneita olevan vain 60, kun parhaina vuosina osanottajia on ollut 300—400.
Kaupungin elinkeinoasiamies Juha Turtiainen kertoi budjettia pienennetyn tuntuvasti. Markkinointi oli kohdistettu sähköpostitse edellisten vuosien osanottajille mediamainonnan sijasta.

” Markkinointi on kaiken a ja o. Ilman sitä ei olla olemassa ja uusia kuulijoita pitää aina tavoittaa. Tilaisuus on hyvä ja tarpeen, tuolta voi aina poikia/ löytyä juuret uusille asioille. On typerää edes puhua, että pitäisi olla toinen paikka, moittii nimimerkki Kello käy.

Nimetön kommentoija arvelee Summitin siirron elokuun alusta heinäkuulle näkyvän nyt osanottajakatona.

Nimimerkki Kävijä ei pidä sähköpostitustakaan kattavana.
”  Monena vuonna olen käynyt, ei ole tullut s-postia. Muuttunut ajankohta tekee sen, että en tule tänä vuonna.

” Mikä on uuden elinkeinojohtajan osuus tässä Summit-tapahtumassa? Eikö hänelle ole annettu minkäänlaista roolia, Hämmästynyt ihmettelee.

Kommentoijista Tavan tallaajalle riittäisi hyvin Porin Suomi Areena kesäiseksi keskustelukentäksi:
” Eikös jo Porin Areena riittänyt. Kulkevat paikasta toiseen meidän veronmaksajien rahoilla. Oopperajuhlat riittää. Ilmaiseksi tulevat tänne. Kaupunki miettii, mitä tarjottavaa heille. Laitetaan leipäjono Olavinkadulle, Suomi 100 -pitopöytä, kaikille asukkaillekin samalla.

 

Lue myös: 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut