Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Neljä vauvaa vuoden sisään — "Jos saisimme jokaisesta pitkästä katseesta euron, meillä olisi jo vaipparahat koossa"

12.08.201706:26
10
  • kolmosvauvat ,

    Yösyötöissä meni aina puoli tuntia per vauva ja syöttöjä oli yöllä kahdesta kolmeen kertaan vauvaa kohden. Kuva: Timo Seppäläinen

Rantasalmelle on tänä vuonna syntynyt jo 12 vauvaa, joista Satu Vihavaiselle ja Simo Rissaselle tuli kerralla kolme. Isosisko Hilja oli silloin vasta 11 kuukautta.

Rantasalmen luomukolmoset ovat jokainen oma persoonallisuutensa, olivat jo kohdussa. 
Veikalla on annettu isolla kauhalla, joten Veikka ei jaksa odottaa ollenkaan, kun sillä on nälkä. Veikalla oli oma istukka kohdussa. Veikka yrittää pomottaa muita, mutta saa oppia odottamaan vuoroaan, aivan kuin toisetkin. Identtiset Silja ja Lilja ovat erilaisia. Heillä oli yhteinen istukka ja Lilja syntyi pienenä, mutta on ottanut muita kiinni. Siljalla on pisin pinna. Silja saatta herätä itsekseen ja odotella silmät suurina, että milloin muu talo herää.
Äiti Satu Vihavainen imetti kolmosia ensimmäiset neljä kuukautta. Isä Simo Rissanen kertoo, että yösyötöissä meni aina puoli tuntia per vauva ja syöttöjä oli yöllä kahdesta kolmeen kertaan vauvaa kohden. Yöunet jäivät siis vanhemmilla vähiin. 
— Arki pyörii, kun seuraavan päivän suunnittelee hyvin etukäteen. Ruuanlaitot, kylvetykset, kaupassakäynnit. Kun ajattelee, miten yhdelle lapselle yritti opettaa päivärytmiä ja nyt meillä on kolme lasta lisää, jotka kaikki haluavat syödä ja nukkua eri aikaan.
— Autolla ei liikuta minnekään, mutta kolmostenrattailla liikutaan kylällä. Jos saisimme jokaisesta pitkästä katseesta euron, niin meillä olisi jo vaipparahat koossa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onnea perheelle! 22:16 kirjoittanut voisi kertoa missä ne uudet veronmaksajat on? Vähintään seuraavat 20 vuotta kunnalle on vain menoja lapsista, sen jälkeen ovat fiksuja ja muuttavat pois maksamaan veroja isommalle paikkakunnalle.

Lähettänyt käyttäjä niinpä niin.. (kirjautumaton)
"Lapsi tuo leivän tullessaan", kuuluu vanha sanonta. Kyllä lapsi tuo tuloja kunnalle heti alusta lähtien. Hän tarvitsee ruokaa, palveluita, vaatteita, vaippoja, vaunuja ym.ym. Kulutuksen kautta niitä verorahoja kertyy.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Niin paljon ei lapsi jaksa syödä, eikä kuluttaa palveluja, että niiden tuotoista maksetuilla veroilla katetaan lapsen aiheuttamat kulut. Yhteiskunnalle tulee kuluja 10000 euroa vuodessa jokaisesta lapsesta, laske kuinka paljon pitää kuluttaa että siitä kertyy verotuloja tuon verran. Autan sen verran ettei keskivertoperheen tulot riitä sellaiseen kulutukseen. Verojen maksupuolelle lapset siirtyvät noin 45-vuotiaina jos ovat oikeissa töissä yksityissektorilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jotkut ei saa lapsia koskaan, vaikka haluaisivat. Toiset niitä saa 3 kerrallaan..se on kohtaloa ja sattumaa mitä kenellekkin elämä tuo tullessaan. Säälittävää kommentointia joiltakin..että syövät yhteiskunnan rahoja..olen samaa mieltä..että päinvastoin tuovat rahaa. Kuka näitä palveluja tarvitsisi..ja kenen niitä töitäkään tarvitsisi tehdä ja palkkaa saada..jos täällä ei kukaan saisi kuin yhden tai kahden lapsen. Jokainen eläköön omaa elämää ja olkoon onnellisia..lapset ovat suurimpia ja kauneimpia..iloitkaamme niistä. Paljon onnea perheelle..ja voimia tulevaan kasvatus tehtävään.

Lähettänyt käyttäjä 17.05 kirjoittaja (kirjautumaton)
Jäljemmät kommentoijat eivät ymmärtäneet etten ole lapsivastainen, päinvastoin keskimääräistä suuremman perheen isä. Kommentoin vain aiempia kirjoituksia joissa väitettiin lasten lisäävän yhteiskunnan tuloja jo pienenä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut