Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Myös Etelä-Savosta lähdetään traktorimarssille - "Ihan yksinkertaista täältä ei ole ajella Helsinkiin"

Päivitetty: 03.03.201613:00
68
  • Etelä-Savosta lähdetään Helsingin mielenilmaukseen ainakin bussikyydillä. Jotkut harkitsevat myös traktorimatkaa. Kuva: Tiina Knaappila

Myös eteläsavolaiset viljelijät osallistuvat mielenilmaukseen ensi viikon perjantaina Helsingissä. 
MTK-Etelä-Savon toiminnanjohtaja Vesa Kallio kertoo, että Etelä-Savosta lähtee tapahtumaan yksi linja-auto. 
— Uskoisin, että kiinnostusta on. Toki kotieläintilallisten on vaikeampi järjestää, että pääsevät mukaan. 
Myös traktoreilla osallistumista ovat jotkut pohtineet. 
— Mutta ihan yksinkertaista ei ole täältä Helsinkiin traktorilla ajella, Kallio muistuttaa. 
Päivän aikana viljelijät voivat kokoontua halutessaan myös paikallisesti. 

MTK muistuttaa, että maatilojen tilanne on heikoin vuosikymmeniin. Monien tilojen tuloista on pudonnut keskimäärin yli puolet.
Kallio toteaa, että Venäjän ja EU:n pakotekiistan lasku on jätetty viljelijöiden maksettavaksi. 
— Monella tilalla on isoja ongelmia. Mielenilmaus ei ole ainoa keino, mutta tilanne on niin huono, että nyt pitää viestiä myös voimakkaasti. 
Erilaisia traktorimarsseja on nähty jo kuukausien ajan muissa EU-maissa. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä 5-tielle (kirjautumaton)
Puolenpäivän jälkeen esim.Pertunmaalta Juvalle letkassa ja takaisin saman illan aikana ni varmasti on näkyvyyttä yhtä hyvin ku ajaa Helsinkiin...etelä-savon alueelta voi sit liittyä matkanvarrella asuvat mukaan marssiin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tosi köyhät joutuvat tilallaan puurtamaan,ei ole varaa pääkaupunkiin traktorilla körötellä.Joku voisi hevosen kauroja kaupunkiin kyytiin ottaa,jaettavaksi linnunruuaksi ,ei poltettavaksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Maalla on työssä 24/7 kesät talvet.” - Joillakin on ihmeellinen ajatus siitä, mitä sana ”työ” tarkoittaa. Jos joku tekee työtä 24/7, hän kuolee ennen kuin tuo seitsemän päivää on kulunut. No toisaalta, joillekin se kahvinjuontikin on työtä. Miksiköhän joillekin muuten pitää maksaa jotakin tukiaisia heidän työnteostaan tai yrittäjyydestään? Eikös nämä tukiaistenkinuajat ole yrittäjiä, ja jokaisen yrittäjänhän pitää elättää itsensä sillä yrittäjyydellään. Muussa tapauksessa on laitettava lappu luukulle ja mentävä oikeisiin töihin. Ja sehän on helppoa, se työssäolo, ei tarvitse tehdä kuin kahdeksisen tuntia päivässä.

Lähettänyt käyttäjä meneekö huonosti? (kirjautumaton)
Maidontuottaja saa 42c/ litra maidosta, lehmä tuottaa 10000 litraa per vuosi keskimäärin (ammattitaidolla hoidetun karjan keskituotos helposti 12000 litraa/lehmä. Eli 50 lehmän karjasta pelkkä maitotili on keskimäärin 210.000 euroa. Siihen kaikki tukiaiset päälle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ihme vinkumista jostakin venäjän pakotteista. Kaava maijot maahan jos ei meijerille kelpaa tai et saa mielestäsi riittävän korkeaa hintaa. Ei kai Suomen valtion vika oo jos ei pöndeily kannata. Voisi seurata mitä muualla Suomessa tapahtuu esim.yhteiskuntasoppari. Ei sielläkään oo kun surkeutta tarjolla, siihenhän ei pöndet osallistu.

Sivut

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut