Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Muistatko legendan Olavinlinnan neidosta ja pihlajasta? Museovirasto julkaisi tarinan verkkosivuillaan

Päivitetty: 16.05.201518:45
8
  • Mustat kalat -teemakierros Olavinlinnassa

    Historiallisen linnan olemukseen kuuluvat siitä kerrottavat legendat. Kuva: Satumaari Ventelä

Savon alueen turvaksi rakennetusta mahtavasta Olavinlinnasta kerrotaan monia tarinoita mustasta pässistä, salakäytävistä ja mustan virran vetehisestä. 
 
Olavinlinnassa kasvatettiin ennen vanhaan mustaa pässiä Pyhän Olavin päivän juhla-ateriaksi. Tarinan mukaan pässi esti vihollisen hyökkäyksen ja pelasti näin linnan. Se oli noussut muurille, kopisteli sorkillaan kiviseen muuriin ja heilutti suuria sarviaan. Luullen itse pirun asuvan linnassa vihollisjoukko säikähti pelottavaa näkyä ja lähti karkuun.
 
Tunnetuin tarina kertoo nuoresta linnanneidosta,  joka rangaistukseksi petturuudesta muurattiin elävänä muuriin.

Kyseinen kertomus löytyy nyt Museoviraston verkkosivulta.

Luonut: NBA.fi ja Expedia.fi

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Oiva Piirakainen
Eiköhän tuo vanha taru ole paljon Annikki Tähteä vanhempi. Annikki Tähden hieno esitys voisi täydentää nyt netissä julkaistua tarinaa - sehän voitaisiin aivan hyvin lisätä Museoviraston verkkosivun taustamusiikiksi, jos tekijänoikeuksista päästään yksimielisyyteen. Tai jos ei päästä, ehkä sitten vain Annikki Tähden tunnetuksi tekemä sävelmä voitaisiin lisätä orkesterin esittämänäksi taustamusiikiksi.

Lähettänyt käyttäjä Timo Luostarinen
Satuin aikanaan Virossa Haapsalun kaupunkiin, jossa oli menossa tapahtuma "Valgen daamin päivät" tai jotain sinne päin. Osoittautui, että ao. daami oli ollut nuori neito, joka oli syyllistynyt rikokseen ja ragaistukseksi muurattu linnan muuriin. Epäilen, että Keski-Euroopan linnoja kierrellessä sama tarina tulisi vastaan muuallakin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut