Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Moottorisahauksen SM-tittelin jakaa tänä vuonna kaksi mestaria

17.06.201716:21
  • Juho Paananen Kauhajoelta sahasi jaetulle ykkössijalle. Kuva: Timo Seppäläinen

  • Metsäkulttuuripäivät , Lusto , moottorisahaus ,

    Metsäkulttuuripäivät jatkuvat vielä koko sunnuntain aamukymmenestä alkaen. Kuva: Timo Seppäläinen

Moottorisahauksen SM-tittelistä käytiin tällä kertaa ankara kamppailu lauantaina Luston Metsäkulttuuripäivillä Punkaharjulla. Tittelin jakavat tasapisteillä ilomantsilainen Jarmo Laatikainen ja kauhajokelainen Juho Paananen.
Kolmannelle sijalle ja kolmen pisteen päähän jäi Jukka Perämaa Kuortaneelta. Perämaa puolusti lauantaina seitsemää peräkkäistä mestaruuttaan vuodesta 2010 vuoteen 2016.
Perämaa tiesi sanoa jo lauantaina aamupäivällä, että kisasta tulee tiukka ja pärjätäkseen ei ole juuri varaa virheisiin. Hänen oma tavoitteensa oli uusia mestaruus tai päästä kolmeen parhaan joukkoon.
Avainsanat menestykseen ovat harjoittelu ja hermojen hallitseminen. Kuortanelainen totesi, että kylmiltään kokonaiskisan voi voittaa yhden kerran, ei useammin.
Etukäteisarvio siitä, että ketjunvaihto ja karsinta ovat kisan herkimmät osatehtävät, osui Perämaalta täysin oikeaan. Hänen virheensä karsinnassa vei kaksi hukkasekuntia. Ketjunvaihtoon mieheltä meni tasan 11 sekuntia.
Mestaruudesta mitteli tänä vuonna yhteensä 11 suomalaista, joista Perämaan mukaan 6— 7 tekee moottorisahauksessa huipputuloksia.

Kisa oli ystävyyskisa myös neljälle virolaiselle ja kolme valkovenäläiselle sahaajalle.

Metsäkulttuuripäivät jatkuvat vielä koko sunnuntain klo 10-16. Aamupäivällä muun muassa ratkeaa moottorisahaveiston SM-titteli.

Lue myös: 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut