Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Mökkeilijä kehuu savonrantalaisia ystävällisiksi ja avuliaiksi

15.07.201719:20
  • Savonranta-päivä 15.7.2017

    Heikki Tuominen mökkeili vaimonsa kanssa ensin vuokralla Rääkkylässä, kunnes löytyi mieleinen mökkitontti Savonrannalta. Kuvassa myös Raili Merilehti (oik.) ja Sirkka Kettunen. Kuva: Tuija Pauhu

Savonrannasta on tullut vajaassa kymmenessä vuodessa lähes toinen koti Heikki ja Helena Tuomiselle. He löysivät mieleisensä mökkitontin Valkeisniemeltä ja nyt siellä vietetään aikaa ympäri vuoden.
— Kesäaikaan käymme pesemässä vain pyykkiä kaupungissa. Talvisin mökillä vietetään viikonloppuja, kertoi Heikki Tuominen Savonranta-päivässä.
Tuominen vakuuttaa pariskunnan viihtyneen. Savonrantalaiset ovat ystävällisiä, huumorintajuisia ja avuliaita. Keskinäinen avunanto on tuttua erityisesti mökkinaapureiden kanssa, joiden kanssa on hurahdettu pelaamaan myös sellaista seurapeliä kuin Rummikub.
Tosin Heikki Tuominen epäilee, että aluksi helsinkiläistä mökkeilijää hieman oudoksuttiin. Se asia korjaantui, kun heidän kotipaikkakuntansakin muuttui eläkkeelle jäätyä Savonlinnaan.
Kaupungista hurauttaa Savonrannalle noin tunnissa. Helsingistä ajoaikaa täytyi varata viisi tuntia.
— Sinne ei ole enää kaivattu takaisin. Täällä elämä on hitaampaa, eikä kiire haittaa. Kaikki on oikein hyvin.
Liperiläiselle huviveneilijälle Jukka Hyttiselle Savonrannan vierasvenesatama on yleensä reissun ensimmäinen etappi. Hyttinen ja Raija-vaimonsa olivat ehtineet laituriin perjantai-iltana ja kuulivat toiselta veneilijältä pitäjäjuhlasta.
Se oli Hyttisen mielestä mieluisa yllätys.
— Muistelen, että joskus takavuosina Savonrannalta oli samana päivänä useampi pihakirppis. Kiersimme katsomassa kymmenkunta. Myös sellainen tapahtuma on järjestämisen arvoinen, vinkkaa vieras.
Kiirettä pariskunnalle ei ole, joten isäntä arveli, että Savonranta-päivää ehditään viettää ja käydä kurkistamassa paikallinen ruokatarjonta.
Raili-vaimo huhuilee vastaan hytistä, että hänelle suunnitelma sopii.
— Isäntä voi minun puolestani määrätä ja minä tulen perässä. Vietän veneessä aikaa yleensä kirjoja lukien.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut