Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Mikkelin tutkijahotellista haetaan verkostoja ja yhteisöllisyyttä

10.03.201616:53
5
  • Tutkijalla on nyt mahdollisuus hakea ympärilleen tukea antava yhteisö Mikkelin yliopistokeskuksen tutkijahotellista.

Mikkelin yliopistokeskuksella käynnistettiin tutkijahotelli tammikuussa ja se on saanut hyvän suosion. 
— Palvelu on tarkoitettu kaikenikäisille eteläsavolaisille tutkijoille, väitöskirjatutkijoille ja graduaan tekeville perustutkinto-opiskelijoille yliopistosta riippumatta. Tutkijahotelli toimii myös tutkijoiden etätyökeskuksena asiantuntijoille, pääsihteeri Matti Malinen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo. 
Työntekijä saa käyttöönsä työtilat, verkoston ja verkkoyhteydet Mikkelin keskustan tuntumassa Lönnrotinkadulla.
— Toiminta on herättänyt kiinnostusta ja tutkijahotellissa on tällä hetkellä puolenkymmentä tutkijaa, tilaa on vielä, kehityskoordinaattori Rauno Terho Ruralia-instituutista sanoo. 
Samalla kampuksella on Helsingin yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Aalto yliopiston, Luonnonvarakeskuksen, Otavan opiston, Mikkelin kansalaisopiston toimintoja ja Mikkelin kesäyliopiston toimintoja. Lisäksi kampuksella toimii yliopistokeskuksen kirjasto, josta tutkijalla on pääsy Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston sähköisiin tietokantoihin. 

Mikkelissä kolmatta vuotta asuva Mari Stenlund kertoo tulleensa tutkijahotelliin siksi, että ympäristöllä on merkitys. Tutkimusta on helpompi tehdä ”ihmisten ilmoilla” ja hän haluaa olla osa akateemista yhteisöä. Piritta Parkkari halusi tutkijahotelliin myös siksi, että haluaa olla osa yhteisöä. 
Tarja Rantee ja Emma Pukkila työskentelevät Kotiturva–hankkeessa, joka on Vanhustyön keskusliiton hanke. Hankkeessa edistetään kotona asumista tukevan teknologian käyttöönottoa ja käyttöä siten, että teknologia auttaisi ikääntynyttä ihmistä arjessa ja edistäisi kotona selviytymistä. 
— Tarvitsimme toimivat tilat ja yliopistokeskuksen tarjoama verkosto on erinomainen lisä, josta toivomme uusia mahdollisuuksia ja avauksia. Toivomme, että voimme oppia verkostolta ja verkosto puolestaan meiltä. Myös yliopistokeskuksen kirjasto, josta pääsee eri tietokantoihin, mahdollistaa uusia asioita.  
Tutkijahotellin tutkijapaikkaa haetaan sähköpostilla vähintään neljäksi kuukaudeksi. 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hienoa toimintaa! (kirjautumaton)
Näin saadaan mitättömillä kustannuksilla porukkaa yhteen ja oppeja jaettua halki tieteenalojen. Samalla kaupungin asema yliopistokaupunkina vahvistuu. Julkaisuihin tietenkin kirjataan kiitos Mikkeli yliopistokeskuksen tutkijahotellille.

Lähettänyt käyttäjä Antero (kirjautumaton)
Hyvä juttu. Olen kuullut että esim. kirjaston sinänsä hyvät tutkijahuoneet ovat monesti täynnä. Tämä Mikkelin yliopistokeskus luo lisää tutkimustilaa kiinnostuneille mikkeliläisille ja on myös hyvä, että MUCin tutkijahotellin lähtökohdissa huomioidaan juuri tutkimus/opiskelutyön yksinäisyys. Ryhmässä kaikki sujuu paremmin, voit keskustella, pohtia ja kirjoittaa yhdessä muiden kanssa. LIsäksi ymmärtääkseni tässä hankkeessa hyödynnetään jo olemassa olevia resursseja - tiloja ja ihmisiä, eli tämä on kustannustehokasta toimintaa!

Lähettänyt käyttäjä Elina Häkkinen (kirjautumaton)
Mitähän ensimmäinen kommentoija kommentillaan oikein hakee? Ei niille tutkijoille ruokaa ja majoitusta tarjota, vaan työtilat yms. fasiliteetit sekä mahdollisuuden verkostoitua monialaisessa yhteisössä. Lisäksi "hotelli" ei suinkaan ole ilmainen, vaan siitä joutuu maksamaan vähintään omakustannehinnan. Kannattaa tutkia ennekuin alkaa hutkia :)

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos ei kissa itse häntää nosta niin kukas sitten... Tämä on vanha idea. Jotta tiedekeskittymä syntyy, tarvitaan kymmeniä saman alan tutkijoita, jotka keräävät Akatemia- ym. kilpailtua tutkimusrahoitusta korkeatasoisen tutkimukseen. Siinä ei "tutkijahotelli" auta yhtään.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä