Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Mielenosoittajat teippasivat syrjinnän vastaisia teesejä kirkon oveen Savonlinnassa — Katso video

05.03.201711:00
63
  • Mielenosoitus tuomikirkolla , Pellervo Kokkonen ja liturgi Jukka Peltola

    Pellervo Kokkonen teippasi sunnuntaiaamuna syrjinnänvastaisia teesejä Savonlinnan tuomiokirkon oveen. Seurakuntapastori Jukka Peltola tuli lukemaan kannanottoa. Kuva: Soila Puurtinen

  • Mielenosoitus tuomikirkolla

    Facebookissa levitetty kutsu mielenilmaukseen toi lopulta paikalle neljä ihmistä, jotka toivat teesejään oveen. Kuva: Soila Puurtinen

Kun ihmiset saapuivat sunnuntaiaamuna jumalanpalvelukseen Savonlinnan tuomiokirkkoon, kirkon portailla oli muutaman seurakuntalaisen mielenilmaus. Mielenosoittajat teippasivat teesejä kirkon oveen ja jakoivat kannanottoa. Tempauksella kritisoitiin Savonlinnan kirkkoneuvoston linjausta, jonka mukaan Savonlinnan seurakunnan kirkoissa ei rukoilla samaa sukupuolta olevien avioparien puolesta tai heidän kanssaan. Tällaista rukoilua varten tarjotaan kirkon sijaan muita seurakunnan tiloja.

Tempaus herätti hämmennystä ja keskustelua kirkon ovella. Moni kysyi, onko teesien teippaamiseen kysytty lupaa.

— Ei Martti Lutherkaan kysynyt lupaa, vastasi mielenilmauksen järjestäjiin kuuluva Pellervo Kokkonen.

Keskusteluissa kirkon portailla muutamat seurakuntalaiset puolustivat kirkkoneuvoston päätöstä. Seurakuntapastori Jukka Peltola kävi toivottamassa mielenosoittajat tervetulleeksi sisälle kirkkoon.

Katso alta mielenosoittajien videohaastattelu.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oikein hyvä linjaus kirkkoneuvostoltamme. Kirkko nojaa raamattuun Jumalan sanaan. Avioliitto on miehen ja naisen välinen instituutio. Mielenosoitusta voi tehdä mutta omaisuutta ei saa turmella ja ottaa luvatta käyttöön.

Lähettänyt käyttäjä HOMOille jes ! (kirjautumaton)
Hyvä hyvä, vain vaikuttamalla voi vaikuttaa. Kirkko on instituutio tänä päivänä, tekee tiliä ja toimintaa siinä missä muukin laitos. Ei muuta kuin tasa-arvoa vaan vaatimaan ja oikeutusta kaikille ihmisille katsomatta mikä on parisuhde ja kenen kanssa elää. Ei pidä sallia syrjintää lainkaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Loistavaa siviilirohkeutta! Pää vadille vain. Miten kirkko, tuo rakkautta julistava kaksinaismoralistinen omahyväisyyden kehto, voi syrjiä omia kirkollisveroa maksavia seurakuntalaisiaan epäämällä heiltä palveluja jotka kuuluvat kaikille?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Luther naulasi teesit koska katolinen kirkko oli eksynyt Jumalan sanasta. Martti Lutheriin vetoaminen on väärin kun kirkkoneuvosto pitää ajan paineista huolimatta kiinni Jumalan sanasta. Nostan hattua kirkkoneuvostolle kun ei taivu ajan paineisiin. Hyvä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä