Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Miekkoniemellä kuivatetaan kosteusvauriota — päiväkodista siirtyy yksi lapsiryhmä Hakan lakkautetun päiväkodin tiloihin

10.08.201715:01
11
  • Miekkoniemen päiväkoti, Miekkoniemi

    Yksi Miekkoniemen päiväkodin kolmesta lapsiryhmästä siirtyy Hakalle, koska Miekkoniemellä korjataan kosteusvauriota. Kuva: Antti Varonen

Maanantaina yksi Savonlinnan Miekkoniemen päiväkodin lapsiryhmä siirtyy reilu vuosi sitten suljetun Hakan päiväkodin tiloihin.

— Miekkoniemellä on yhdessä varastotilassa kosteusvaurio ja se pitää kuivattaa. Kastunutta seinää ja lattiaa puretaan ja kuivatetaan eivätkä kaikki kolme ryhmää voi Miekkoniemellä olla, kertoo Savonlinnan kaupungin varhaiskasvatuspäällikkö Anna-Liisa Sairanen.

Sairanen korostaa, että mistään homeongelmasta ei ole kyse.

Hakalle siirtyvälle ryhmälle on siivottu ja tarkastettu tilat, joissa aiemmin toimi ryhmis.
— Terveystarkastaja on antanut luvan niihin tiloihin mennä. Maanantaina siellä aloittaa yksi ryhmä, maksimissaan 24 lasta ja 4 työntekijää.

Ryhmä on Hakalla koko toimintavuoden eli ensi kesään asti.
— Ei lähdetä lapsia välillä rumppaamaan sinne tänne.

Samassa yhteydessä Miekkoniemen lasten huoltajille on kerrottu myös, että varhaiskasvatuksen palveluverkkoa aiotaan tiivistää.

Tähän liittyy valmistelussa oleva Miekkoniemen päiväkodin lakkauttaminen 1.8.2018 alkaen.

— Kaupungin lapsimäärä vähenee, kasvattajien uuden suhdeluvun käyttöönotto on tuonut merkittävästi lisää hoitopaikkoja ja Miekkoniemen päiväkoti vaatisi jo kattavan peruskorjauksen. Nämä perustelut on kerrottu huoltajille, keväällä henkilöstölle ja sivistyslautakuntakin ne tietää.

Miekkoniemen päiväkodin lakkauttamista käsitellään tarkemmin viimeistään kaupungin talousarviokäsittelyn yhteydessä syksymmällä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ja mitähän vikaa "16:39 käyttäjä Anonymous" yksityisissä päiväkodeissa on, sekö että kaupunki saa/saisi säästöjä? Tosin ei niitä yksityisiäkään kannata perustaa enempää kuin tarvetta eli asiakkaita on. Kaupungn tarjoamien palvelujen ylikapasiteetti on verovarojen tuhlausta ja sen on loputtava, joka sektorilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savon psykologi 19.38 Tiedoksi, että Touhulan päiväkodissa syödään samaa ruokaa kuin Miekkoniemen päiväkodissa. Molempiin päiväkoteihin ruoka valmistetaan Savonlinnan kaupungin ruokapalvelun Karpalon aluekeittiöstä. Eli samasta padasta!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitä tekee Savonlinnan tiloista vastaavat verorahoin palkatut ihmiset??? Kaikki kiinteistöt taitavat olla sisäilmaongelmaisia! Eikö kellään ole haluja huoltaa ja korjata rakennuksia/kiinteistöjä, puuttuuko henkilöstöltä ammattitaito vai onko syynä ainoastaan välinpitämättömyys? Ei rakennukset ole/kiinteistöt ole huonosti tehty, ne on saatettu hoidolla huonoon kuntoon, eli välinpitämättömyys...

Lähettänyt käyttäjä Savon Psykoloki (kirjautumaton)
Jos päiväkodit halutaan pitää Kaupungin hallussa ja verovaroin pyöritettynä niin silloin tarvitaan vain 3 suurta yksikköä joilla asia hoidetaan oikein ja tehokkaasti. Asemanseudun päiväkoti olkoot esimerkkinä hyvin organisoidusta ja suunnitellusta; sitäkin muuten lähes kaikki vanhemmat vastustivat... mutta mistäpä nykyajan lapsiperheet eivät valittaisi.

Lähettänyt käyttäjä Päivähoito konkari (kirjautumaton)
No jos Miekkoniemi suljetaan ensi vuonna niin eikö nämä lapset olisi kannattanut jo siirtää niihin olemassa oleviin päiväkotehin suoraan. Ei tulisi sitä "rummppaamista" senkään vertaa. Tai voihan ne lapset vissin hakea jo nyt terveisiin uudempiin päiväkoteihin, eikait siihen kaupungin päätöstä tarvi...

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
8:36 käyttäjä Anonymous (kirjautumaton) Mitä tekee Savonlinnan tiloista vastaavat verorahoin palkatut ihmiset??? Kaikki kiinteistöt taitavat olla sisäilmaongelmaisia! Eikö kellään ole haluja huoltaa ja korjata rakennuksia/kiinteistöjä, puuttuuko henkilöstöltä ammattitaito vai onko syynä ainoastaan välinpitämättömyys? Ei rakennukset ole/kiinteistöt ole huonosti tehty, ne on saatettu hoidolla huonoon kuntoon, eli välinpitämättömyys..." " " " " "Toistan taas itseäni. Virheitä syntyy silloin, kun ei hoidetta ennakkovalmistelua kunnolla ja pelataan toisten rahoilla.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä