Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Matkailijat löysivät alkuvuonna hyvin Savonlinnaan

10.08.201717:29
13
  • torikahvila, kauppatori, kesä,  torikahvio

    Kotimaisten yöpymisten määrä lisääntyi Savonlinnassa alkuvuonna 2 900:lla ja ulkomaisten yöpymisten määrä noin 5 800:lla yöpymisellä. Kuva: Soila Puurtinen

Matkailun tilastokehitys lupaa hyvää Savonlinnan matkailuvuodelle.
— Matkailun kokonaiskasvu on ollut 11,7 prosenttia yöpymismäärillä mitattuna. Ulkomaalaisten matkailun kasvu on ollut jopa 42,7 prosenttia edellisvuodesta, kertoo kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen Savonlinnan Hankekehitys Oy:stä.
Tilastokeskuksen tilastot valmistuvat jälkikäteen, mutta käytettävissä olevat tilastot kattavat tammi–toukokuun välisen ajan.
— Sieltä löytyy mairittelevia lukuja, vaikka kysymys ei olekaan Savonlinnan päämatkailusesongista. Kotimaisten yöpymisten määrä alkuvuonna lisääntyi 2 900:lla ja ulkomaisten yöpymisten määrä noin 5 800:lla yöpymisellä. Kasvupiikin selittää suurelta osin Venäjä, josta yöpyjien määrä lisääntyi 4 000:lla.
Matkailijoiden matkustuspäätöksiin vaikuttavat markkinoinnin lisäksi monet taloudelliset tekijät ja erilaiset trendit.
Venäjällä ruplan vahvistuminen on lisännyt intoa tulla Suomeen. Keski-Euroopan markkinoilla kiinnostusta Savonlinnaa kohtaan selittää Suomen saamat tunnustukset ja runsas positiivinen julkisuus matkailumaana.
Myös Visit Saimaan yhteinen markkinointipanostus on lisännyt erityisesti saksalaisten tietoisuutta Saimaasta ja Savonlinnasta matkakohteena ja suunnannut saksalaisten ja sveitsiläisten matkoja alueelle.
Yrityksistä saadut ennakkotiedot lupaavat myös kesä–elokuulta hyviä lukuja.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitäpä kasvulukemia mollaamaan ja lyttäämään, kunhan vain noista lukemista laitetaan kehut oikeaan osoitteseen. Taitaa olla se investointeja tehnyt Järvisydän, kun on ollut melkoisen täynnä uusia matkailijoita? Että en ihan heti ensimmäisenä olisi ainakaan matkailun kehitysjohtajalle ojentamassa sulkaa hattuun.

Lähettänyt käyttäjä Utelias (kirjautumaton)
Osaako joku kertoa paljonko tänä vuonna on Savonlinnan seudulle syntynyt matkailun tarjoamia uusia vakinaisia työpaikkoja? Jos ei siis huomioida alle vuoden vanhoja yrityksiä, työllistämistuilla palkattuja henkilöitä ja lyhyitä, muutaman kuukauden mittaisia määräaikaisia työsuhteita. Nyt kun matkailusta halutaan kehitää alueelle keskeinen toimialaa olisi hyvä ymmärtää sen taloudellista vaikuttavuutta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä