Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Mäntyharjun henkirikoksesta epäiltyjä kuultu — toinen yhä vaitonainen

16.06.201714:56
3
  • Mäntyharjun surman epäillyistä toinen on vielä vaitonainen. Kuva: Tanja Rihu

Kesäkuun alussa Mäntyharjulla tapahtuneen ampumatapauksesta tutkinta on jatkunut kahden tapauksesta epäillyn kuulusteluilla.Tutkinnanjohtaja Juha Paukkusen mukaan toinen epäillyistä on lähtenyt avaamaan illan tapahtumia
— Toinen taas ei oikein suostu muistamaan mitään asiasta, Paukkunen harmittelee.

Epäiltyjen lisäksi poliisi on kuulustellut useita todistajia. Niiden perusteella on Paukkusen mukaan saatu hyvä kuva tapahtumien kulusta.
— Kertomukset tukevat hyvin toisiaan. Lausunnot ovat yhteneväisiä sen suhteen miten ampumistapahtuma on kehittynyt ja kuinka monta laukausta on ammuttu.

Seuraavaksi odotetaan tekniseen rikospaikkatutkintaan liittyviä lausuntoja KRP:n rikoslaboratoriosta. Poliisilla on alustava käsitys teon motiiveista, mutta tutkinta niidenkin osalta jatkuu. Käytettyyn ampuma-aseeseen ja rikoksentekijöiden rooleihin tapahtuman yhteydessä ei poliisi ota vielä kantaa. Esitutkinnassa rikosnimikkeenä on murha. 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi keskeneräisen rikostutkinnan vaiheita julkaistaan netissä? Eivätkö nämä ole salassapidettäviä yksityishenkilöitä koskevia tietoja siihen asti, kunnes tuomioistuinkäsittely antaa lainvoimaisen päätöksen? Poliisilla taitaa olla Suomessa aika paljon erivapauksia ja oikeuksia, täysin asiaan kuulumaton henkilö voi saada leiman otsaansa mikäli on joutunut pitkän rikostutkinnan kohteeksi aiheetta. Tämän hutin seurauksena ihmiseltä voidaan viedä esimerkisi työura ja ammatti, kaikesta muusta puhumattakaan.

Lähettänyt käyttäjä Salailua (kirjautumaton)
Eihän missään mainittu henkilötietoja? Ilman muuta tutkinnan etenemisestä pitää kertoa ja kun tuomionaikanaan tulee, niin nimet julkaistaan. Tosin kaikkihan ne tekijät jo tietävät, ainakin paikkakunnalla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”… - toinen yhä vaitonainen” - Kyllä siinä pikku hiljaa alkaa suu aueta ja juttua tulla, kun heppu päivästä toiseen, joka aamu ja iltapäivä viedään kuulusteltavaksi, ja kysytään samat kysymykset yhä uudelleen. Ja viimeistään juhannuksen jälkeisellä viikolla alkaa tarinaa kuulua. Tätä ennen tietysti poliisi toteaa juhannusaatonaattona puolen päivän aikaan, että ”Meillä tässä tulikin nuo työjakson työtunnit täyteen, joten ettei nyt ihan ylitöiksi menisi, niin jatketaan sitten ensi maanantaina, hyvää juhannusta.”

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut