Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Maatalouden ravinteet kiertoon ja valumavedet hallintaan - Ravinnepiika välittää tietoa

09.03.201615:30
15
  • Viljelijä Olli Huttusen viljapelto Savonlinnan Kallislahdessa. Huttunen esitteli lehdelle peltoaluettaan 16.8.2013.  

vilja, viljelys, maanviljely, maanviljelijä, viljelija, viljapelto, pelto, pellot, maatalous, maatila, kesä, keltainen, syksy, kasvu, luonto, ruoka, kasvaa, kasvatus, kasvattaa

    Ravinnepiika on Etelä-Savon alueella toimiva maatalouden ravinteiden kiertoon, peltomaan rakenneasioihin ja valumavesien hoitoon keskittyvä tiedotushanke. Kuva: Petri Vanhanen

Ravinnepiika on Etelä-Savon alueella toimiva maatalouden ravinteiden kiertoon, peltomaan rakenneasioihin ja valumavesien hoitoon keskittyvä tiedotushanke.
Teemoja käsitellään infotilaisuuksissa, pellonpiennarpäivissä, julkaisuissa ja internetissä.

Ravinnepiika tähtää tiedon välittämiseen viljelijöille, viranomaisille ja suurelle yleisölle.

Tutkimustietoa kansantajuistamalla ja vuorovaikutteisella tiedonvälityksellä pyritään uusiin käytäntöihin tiloille. Samalla halutaan luoda pohjaa viranomaisten päätöksenteolle.

Ravinnepiian tavoitteena on parantaa ravinteiden käytön tehokkuutta pellolla, kohentaa heikentyneessä tilassa olevien vesistöjen tilaa sekä turvata erinomaisessa tai hyvässä tilassa olevien vesistöjen tilan säilyminen.

Hankkeen toiminta-aika on maaliskuun loppuun 2018 asti.
Maa- ja kotitalousnaisten, ProAgria Etelä-Savon ja Luonnonvarakeskuksen yhteishanketta rahoittavat EU:n maaseuturahasto ja Etelä-Savon ely-keskus.

 

Lisätietoa aiheesta löytyy hankkeen sivuilta.

 

Uutista muokattu 9.3. kello 15.34: lisätty linkki hankkeen sivuille.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä tämä on. Asialle olisi voinut tehdä jotain jo kymmeniä vuosia sitten, mutta silloin jos joku inahti, niin naurettiin. Nythän niitä säännöksiä rinnepelloilla lievennetään, että työtä riittää virastoissa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä