Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Luonnonsuojeluliitto hakkaa metsää Heinävedellä - miksi ja miten?

02.03.201613:00
11
  • Kuinka luonnonsuojeluliiton hakkuut eroavat muista hakkuista? Se selviää Heinävedellä ensi viikolla. Arkistokuva. Kuva: Ville Niskanen

Suomen luonnonsuojeluliiton metsätilalla Vihtarissa Heinävedellä tehdään hakkuita. Yleisö voi mennä seuraamaan, miten ja miksi Luonnonsuojeluliitto hakkaa.
Metsätyömaalla on avoimet ovet ja opastusta lauantaina 12. maaliskuuta kello 10 alkaen. Ajan voi sopia myös ryhmälle erikseen.

Paikkana on Vihtari Heinävedellä ja se sijaitsee Heinävesi–Joensuu -tien (numero 476) varressa.
Siellä järjestetään opastusta avohakkuuttomaan metsätalouteen. Tarjolla myös nokipannukahvia ja makkaraa. Metsäkoneet ovat työssä koko päivän.

Paikalla ovat Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava sekä hakkuutöistä vastaavan Arvometsä Oy:n toimitusjohtaja Sami Koskimaa, metsäasiantuntija Timo Vartiainen ja metsäkoneyritys Sirnikka Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tolonen.

Hakkuiden kohteena olevan tila tuli Suomen luonnonsuojeluliiton hallintaan testamentin kautta ja sitä hallinnoimaan perustettiin säätiö, joka hoitaa tilaa testamentin tekijän Ilmari Räsäsen toiveiden mukaisesti luonnonsuojelun mallitilana.
Tilalla on 206 hehtaarin laajuiset luonnonsuojelualueet sekä talousmetsää.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Metsä täytyisi suojella, ei missään nimessä pitäisi päästää hakkuukonetta sinne. Lahopuuta pitäisi ehdottomasti saada, että luonnonmonimuotoisuus säilyy. Missä viipyy suojelijat, Sini Saarela hätiin ja äkkiä.

Lähettänyt käyttäjä Metsää hoidettava (kirjautumaton)
Kyllä riittää Suomen metsissä hakattavaa ja riittää suojeluunkin. Perusteet suojeluun pitää kuitenkin olla kohdallaan. Pari tuulenkaatoa ei tee metsästä mitään METSO-kohdetta. Toivottavasti luontoliittolaiset tutustuvat hakkuuseen ja näkevät, että metsiä voi hoitaa ja suojelukin on mahdollista samalla kertaa.

Lähettänyt käyttäjä Timo Luostarinen
Nyt on kirjoittajat täysin väärässä. Ko. tilaan sisältyy sekä vanhoja, luonnotilaisia metsiä, että nuorempia talousmetsiä. Tarkoituksena on auttaa viime mainittuja kehittymään erirakenteisiksi sekametsiksi eikä tasaikäisiksi puupelloiksi. Suurin osa tilasta on METSO-suojeluohjelmassa.

Lähettänyt käyttäjä Lprmli (kirjautumaton)
Toivottavasti liitto maksaa naapurimetsänomistajille lain mukaiset korvaukset kirjanpainajan ym. tuholaisten pesittämisestä maillaan, mikäli lahopuita jätetään. Metsälaki vaatii korjaamaan muistaakseni yli 10 m2 tuulenkaadot ym. lahopuut havumetsissä ötökkätuhojen ehkäisemiseksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
On se eri vänkä liitto! Omilla (siis vastikkeetta saaduilla) mailla suoritetaan hakkuita, mutta auta armias, jos joku muu hakkaa vanhaa metsää, oli tapa mikä tahansa, ovat heti paikalla ja medialle vouhottamassa...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tässä keskksutelussa näkee selvästi sen harmin ja kaunan, jota monet ihmiset tuntevat Luonnonsuojeluliittoa kohtaan. Ja kuitenkin: Vain luontoa suojelemalla ihmiskunta voi pelastua. Tämän selvän tosiasian edessä kaikki muu on yhdentekevää.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä