Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Luetko sähköpostia ajaessasi? - Matkaviestinten käyttö ja muut herpaannuttavat rikkeet poliisin tehovalvonnassa

11.03.201618:51
14
  • poliisi

    Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä ensi viikolla. Kuva: Antti Varonen

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä 14.–20. maaliskuuta.

Tehostettua valvontaa suoritetaan eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla. Valvontaa suunnataan erityisesti turvalaitteiden käytön sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavien tekijöiden valvontaan.

Valvonnan kohteina ovat turvavyön käyttäminen taajamaliikenteessä, matkaviestimen käyttäminen ajon aikana sekä muut liikennerikkeet, joiden taustalla on kuljettajan huomion herpaantuminen liikenteessä.

- Turvavyön käyttämisessä on vielä parantamisen varaa etenkin auton takapenkillä. Lisäksi nuorten kuljettajien turvavyön käyttöastetta on saatava nostettua, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Kuljettajan tarkkaamattomuus tarkoittaa huomion kiinnittämistä muuhun kuin ajotehtävään.Tarkkaamattomuus voi ilmetä esimerkiksi sähköpostin tai asiapapereiden lukemisena ajon aikana.

- Etenkin vaihtelevissa olosuhteissa vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on tärkeää, että kuljettaja keskittyy vain ja ainoastaan ajoneuvon kuljettamiseen ja muun liikenteen seuraamiseen, Ajaste korostaa.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista Seat Belt -valvontateemaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Liikenteessä ei lueta sähköposteja tai muitakaan viestejä vaan keskitytään liikenteen seuraamiseen. Ei ihme jos onnettomuuksia tapahtuu, kun ja jos huomio herpaantuu vääriin asioihin. Hienoa että asiaa seurataan ja siihen puututaan myös virkavallan taholta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Yhteiskunnan uhka numero yksi on kännykkää korvalla pitävä autoilija. Ennen luulin, että puhumiseen ja kuuntelemiseen keskittyminen on vaarallista, mutta sitten sain tietää, että vaarallisinta on pitää kännykkää korvaa vasten. Entä jos sen teippaa korvaan kiinni ja puhuu itsekseen, onko vaarallista?

Lähettänyt käyttäjä jaahas (kirjautumaton)
Kameratolpat pois teiden varsilta. Herpaannuttavat keskittymistä ja aiheuttavat suurimmassa osassa pelkotiloja joiden seurauksena vedetään jarrut pohjaan ennen kameraa vaikkei ylinopeutta olisikaan!!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kirjoitin tästä kerran aikaisemminkin, mutta kirjoitanpa nyt vielä uudelleen. Matkustin Mikkelistä Helsinkiin kaksikerroksisella bussilla. Istuin bussin yläkerrassa. Bussi lähti ohittamaan edellä ajanutta rekkaa. Oli siinä nähtävää, un yläviistosta näki suoraan rekan hyttiin, jossa raskaanliikenteen ammattilainen ohjaili ajoneuvoaan. Kuskilla oli ratin päällä tablettitietokone, jota hän näppäili kahden sormen tekniikalla kyynärvarret ratilla. Heppu oikein säpsähti nähdessään bussilastillisen ihmisiä tuijottamassa hänen tietokonepuuhasteluitaan. Tuollaisia tuolla liikkuu kymmenien tonnien painoisilla ajoneuvoilla, turvallista matkaa vaan kaikille muille tielläliikkujille.

Lähettänyt käyttäjä Ehkä vihdoinkin (kirjautumaton)
Pysykää muun liikenteen mukana. Jonojarruista löytyvät myöskin kännykän räplääjät, toivottavasti poliisit keskittyvät nyt pysäyttelemään näitä jonojarruja ja selvittämään syyn miksi eivät pysy muun liikenteen mukana.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä