Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Lörtsylle haetaan haastajaa! Ehdota oma ruokamatkailuideasi

09.02.201620:15
12
  • Nyt kerätään kiinnostavia ja raikkaita ideoita ja tuotteita ruokamatkailuun. Lörtsy on hyvää, mutta sitä ei siis kannata ehdottaa. Kuva: Timo Seppäläinen

Etelä-Savoon haetaan nyt ruokamatkailuideoita kilpailulla. Ruoka on noussut yhdeksi merkittäväksi matkailutrendiksi ja myös Etelä-Savo haluaa yhä vahvemmin osansa tästä trendistä. 
Tarkoituksena on kerätä kiinnostavia ja raikkaita ideoita ja tuotteita ruokamatkailuun. Kilpailu jatkuu maaliskuun loppuun.
Asiantuntijaraati valitsee voittajan. Raadin kriteereinä ovat idean raikkaus, tuoreus, paikallisuus, tarinallisuus, luontolähtöisyys, uusi näkökulma, toteutettavuus sekä innovatiivisuus. Voittajalle on luvassa tuotepalkintoja.

Mikkelin ammattikorkeakoulun ja ProAgria Etelä-Savon tavoitteena on hakea uusia, luontolähtöisiä ruokamatkailutuotteita alueen matkailuyritysten käyttöön. Ruokamatkailuideoita Saimaan seudulle -hanke jatkuu lokakuuhun 2016.
Kilpailussa tulleita ideoita työstetään huhtikuussa Puumalassa. Alueen yrittäjien toivotaan tulevan mukaan jalostamaan ideat tuotteiksi. 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Lörtsy oli kyllä tosi hyvää,nyt hiukan maku ja aine määrä muuttunut,vai liekkö muistikuva ,siitä on aikaa kun herkuttelin lörtsyllä.olis kyllä joku suolanen hyvä kilpailu kumpani jos joku sellaisen kehittää,onnea vaan kovasti tulevalle hitille mikä se sitten onkin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savumuikku löis luultavasti lörtsyn. Maistoin lörtsyä muutaman vuoden tauon jälkeen ja petyin. Kuva ja maku ei enää vastannut toisiaan. Pelkkä rasvapulla. Luulisin että savumuikku sopivassa "kääreessä" antas makua ja olis tulevaisuuden markkinavaltti.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mielenkiintoisia paikallisia herkkuja on paljon maailmalla. Eräs erikoisimmista makukokemuksista oli Etelä-Ranskan Provencessa maistamani laventelijäätelö. Oli kuin olisin syönyt partavedellä maustettua jäätelöä. Huh! Eli meidän suun mukaiset (perinne)herkut eivät välttämättä ole mikään hitti matkailijalle. Mutta muikku olisi varmaan kehittämisen arvoinen : )

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä