Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Lisää latauspaikkoja sähköautoille Savonlinnaan — Tanhuvaaraan latauspiste

21.04.201706:27
4
  • Kesäksi Savonlinnaan valmistuvissa latauspisteissä ei peritä autoonsa voimaa lataavilta pysäköintimaksuja. Kuva: Vesa Vuorela

Suur-Savon Sähkö lisää sähköautojen latauspisteitä. Matkailullisesti tärkeässä Savonlinnassa on neljä latauspistettä. Viides avataan Tanhuvaaraan. Pikalatauspisteitä on yksi ja se on toisen toimijan kuin Suur-Savon Sähkön investointi.

Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen sanoi Savonlinnassa torstaina, että liikenteen sähköistämisen edistäminen on Etelä-Savon elinvoimatekijä. Aiemmin julkistettujen latauspisteitten lisäksi yhtiö rakentaa maakuntaan yhdeksän latauspistettä lisää.

Savonlinnan lisäksi niitä sijoitetaan vilkkaisiin kesäasukaskuntiin Juvalle, Kangasniemelle, Mäntyharjuun, Puumalaan ja Rantasalmelle Järvi-Sydämen matkailukeskukseen. Savonlinnan keskustassa latauspisteitä on kolme Tottintorilla, Kauppatorilla Torikulman edustalla sekä Malmirannan edustan pysäköintialueella. Mertalan Neste-huoltoasemalle valmistuu myös latauspiste sähköautoille. Sen toteutuksessa operaattorina ei ole Suur-Savon Sähkö.

Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen avasi myös uusia suunnitelmia sähkön käytön lisäämisestä liikenteessä. Hän heitti ilmaan ajatuksen lossien sähköistämisestä ja latauspisteiden hyödyntämisestä lossiliikenteessä.

Tykkyläinen muistutti, että sähkön siirto- ja jakeluverkosto on rakennettu kotitalouksien, vapaa-ajan asuntojen, pienyritysten ja maatilojen sähkönkulutusta varten. Samanaikaisesti aurinkopaneelien määrän odotetaan kaksinkertaistuvan joka vuosi ja käyttöpaikoista tulee ajoittain sähkön tuottajia, jotka myyvät ylijäämäsähköä sähköyhtiöille.

Samanaikaisesti sähköautojen latauspisteitä tulee verkkoon ja ne tuovat pistemäisiä uusia ja ennakoimattomia kulutustehoja. Jakeluverkostoa ei ole suunniteltu nopeasti tapahtuviin käytön muutoksiin. Tykkyläinen edellytti, että mitoituskriteerit on arvioitava uudelleen.

Siirto- ja jakeluverkoston kehittäminen tulee olemaan Suur-Savon Sähkön toimialueella haastavaa. Verkostopituus on täällä erityisen pitkä, mutta verkostoinvestointien maksajia suhteessa vähän. Sen takia latauspisteet pitää pystyä sijoittamaan viisaasti.

 

Kari Toiviainen

Juttua päivitetty 21.4. klo 15.36: Lisätty kolmannen kappaleen loppuun latauspaikkojen listaan Mertalan Neste.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Veikkaukseni: aivan hetken päästä tälle palstalle ilmestyy taas ne samat ruikuttajat, jotka aloittavat höpötyksen suurista siirtomaksuista. Ennen kuin aloitatte, miettikää mistä on kyse. Asumme siinä osassa maata, jossa asutusta on vähän ja verkoston rakentaminen vesistöisellä alueella on kallista. Maisemat yleensä maksavat.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nämä torin ympäristöön tulevat eivät kai ole pikalatureita, vaan pidempään parkkiin ja lataukseen tarkoitettuja. Sopivat asiointiin kaupungissa. Pikalaturilla akku täyttyy kiireisemmälle liikkujalle. Pikalatauspiste on tulossa ainakin Neste Mertalaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut