Tiistai, 22. elokuu 2017
Iivari, Iivo

Lehmät riehaantuivat laitumelle pääsystä – katso vauhdikkaat kuvat ja video!

Päivitetty: 17.05.201518:45
5
  • Juho Tiaisen lehmät kevätlaitumelle

    Lehmät ottivat laitumella kirmaamisesta kaiken ilon irti. Kuva: Soila Puurtinen

  • Lehmät ottivat laitumella kirmaamisesta kaiken ilon irti. Kuva: Soila Puurtinen

  • Lehmät ottivat laitumella kirmaamisesta kaiken ilon irti. Kuva: Soila Puurtinen

  • Lehmät ottivat laitumella kirmaamisesta kaiken ilon irti. Kuva: Soila Puurtinen

  • Lehmät ottivat laitumella kirmaamisesta kaiken ilon irti. Kuva: Soila Puurtinen

Rantasalmen Hiltulassa sijaitsevan Tuhkulan tilan lehmät pääsivät tänään sunnuntaina laitumelle ensimmäistä kertaa talven jälkeen.

– Lehmät vaistoavat kevään valon määrästä. Jo eilen ne kerääntyivät massoiksi portin taakse heti, jos vähänkin kolistelin porttia. Ne tiesivät, mitä on tulossa, tilan emäntä Cilla Ekholm-Tiainen kertoo.

Miehensä Juho Tiaisen kanssa tilaa pitävä Ekholm-Tiainen sanoo, että laitumelle pääsy tekee lehmille hyvää sekä henkisesti että fyysisesti. Vaikka Tuhkulan tilan lehmät elävätkin pihattonavetassa, laitumella ne saavat toteuttaa lajinomaista käyttäytymistään paremmin kuin sisällä navetassa. Tilan emäntä arvioi, että Tuhkulassa ollaan hieman myöhässä kevään normaalista aikataulusta, sillä sää on ollut kylmä ja kostea.

– Laitumet eivät ole vielä kovin hyvässä kasvussa. On kuitenkin parempi päästää lehmät laitumelle ennen lämpimien ilmojen tuloa. Lämpimien ilmojen tullessa ruoho kasvaa niin nopeasti, ettemme ehdi syöttää lehmillä yhtä peltolohkoa ennen kuin toisessa päässä peltoa ruoho kasvaa jo liian pitkäksi.

Myös Mikkelin Otavassa entisellä koulutilalla päästettiin lehmät laitumelle kevättapahtumassa lauantaina.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Toivottavasti kaikki maailman lehmät pääsee ulos", sitä minäkin toivon, samoin sitä, että myös kaikki maailman vanhukset saisivat ulkoilla säännöllisesti! Miksi tähän seikkaan ei mikään taho ole puuttunut? vaikka nautaeläinten ulkoilua valvotaan EU direktiivien mukaisesti!! Ts. missä ihmisoikeudet?

Käyttäjän Mikko Kääriäinen kuva
Lähettänyt käyttäjä Mikko Kääriäinen
Toimitus kehottaa ottamaan yhteyttä sähköpostitse, jos verkkosivuillamme olevat videot eivät näy. Syy on todennäköisesti käyttäjän laitteessa, sen asetuksissa tai päivityksissä. uutiset@lansi-savo.fi.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut