Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Lautakunta anoo katujen kunnostamisen ensihätään lisärahaa 100 000 euroa — katso tästä mitä paikataan!

Päivitetty: 19.05.201711:00
15
  • Samusalontie Kellarpelto, katujen kunto, asvaltti, asfaltti, kunnossapito

    Savonlinnan katujen kunto on jatkuvassa rahapulassa päässyt heikkenemään. Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnan tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle 100 000 euron lisämäärärahaa katujen päällystämiseen täksi kesäksi.

Talousarviossa päällystämiseen on varattu rahaa 400 000 euroa.

Vetiset ja lauhat talvikelit ovat lisänneet päällysteiden kulumista samaan aikaan, kun päällystämisen hinta on noussut.

Päällystysmäärärahat ovat Savonlinnassa olleet vuosikausia pienemmät kuin tänä vuonna ja katujen kunto on heikentynyt.

Lisämäärärahalla kunnostettaviksi ajatellut kohteet sijaitsevat pääasiassa bussireiteillä. Niissä on pinta rikki ja kantavuus päässyt heikkenemään.

Näitä ovat esimerkiksi Kaartilantiellä, Kuokkaniementiellä, Nojosenkadulla, Yhdystiellä, Ahertajantiellä ja Tyyneläntiellä.

Lisäksi kaupungissa on katuja, jotka vaativat jo nyt ylimääräistä valvontaa sekä työlästä ja kustannustehotonta paikkailua, mutta joita ei voi määrärahapulassa kunnostaa.

Näistä reservilistalla olevista kaduista tullaan ainakin Samusalontietä, Nuottamiehentietä, Ritalanmäentietä ja Tekniikkatietä esittämään tulevina vuosina saneerattaviksi perusteellisemmin.

Uutta päällystettä vedetään vähän. Sitä tulee pätkät Piikakujalle, Kulmatielle ja Kumputielle.

Urapaikkausta tehdään Savonlinnassa tänä kesänä esimerkiksi Olavinkadulla, Tulliportinkadulla ja Moinsalmentiellä. Paikattavaa on yli 21 000 neliömetriä.

Jyrsimällä ja pintaamalla kunnostetaan esimerkiksi liikenneympyröitä sekä Savonkatua. Paikattavaa on noin 6500 neliötä.

Massapintauskohteita on lähes 13 000 neliömetrin verran esimerkiksi Moinsalmentiellä, Schaumanintiellä ja Viuhonmäentiellä.

Katso koko päällystysohjelma tästä.
 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kudut kantoon (kirjautumaton)
Talousarviokokouksessa äänestettiin lisärahat Olavinkadulle, joka oli enemmistön mielestä kiireisempi! Nyt voi jälleen kysyä kumpi on hoidettava ensin: ehjän kadun kunnostus vai rapautuneiden katujen kunnostus. Pöytäkirjasta löytyy tarkempaa tietoa äänestyksistä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Paljonko meneillään oleva katuremontti Olavinkadun länsipäässä tulee maksamaan, kukas tietää summan ? Turha kallis työ, johon menevä raha olisi riittänyt monen tien ja kadun välttämättömään kunnostukseen. Mut kadun levennys mahdollisti Sokokselle kivan katukahvilan, iso peukku sille. Siihen hyöty sit varmaan jääkin.

Lähettänyt käyttäjä Ei järjen hiven... (kirjautumaton)
Kyllä pistää vihaksi tuo Olavinkadun remontti. Vähäisiä rahoja olisi kipeästi tarvittu päällystämättömien ja vaurioituneiden katujen kunnostukseen. Olavinkatua huonommin organisoitua työmaata saa etsimällä etsiä. Päällyste revitty autojen alta pois, mistä seuraa jatkuva sakeana leijuva pöly. Kiviä työstetään jalankulkijoiden keskellä, hirveä pöly ja meteli. Miksi ihmeessä kiviä pitää levittää ajoväylälle, ja vielä epätasaisesti? On erikoista, ettei ympäristönsuojeluviranomaiset tähän puutu.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut