Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Lauri Kosonen vihreiden puoluekokouksessa: Olen lähes yhtä harvinainen kuin yksisarvinen

17.06.201718:19
17
  • Lauri Kosonen , kaupungin valtuutettu , vihreä ,

    Lauri Kososen mielestä ruuantuotanto pitää viedä sisälle. Kuva: Timo Seppäläinen

Savonlinnan seudun vihreiden puheenjohtaja ja puoluekokousedustaja Lauri Kosonen ilmoitti puheenvuorossaan Tampereen puoluekokouksessa olevansa lähes yhtä harvinainen kuin yksisarvinen. Kosonen tarkoitti sitä, että hän on vihreä ja maanviljelijä.

Kososen puheenvuoro käsitteli ilmastonmuutoksen ja ruuantuotannon suhdetta. Hänen mielestään vastaus tähän haasteeseen on ruuantuotannon vieminen sisälle. Silloin voidaan pitää ravinnekierto täysin kontrollissa eikä tarvita kemikaaleja eikä torjunta-aineita.

— Ruuan tuotanto tulevaisuudessa tulee olemaan sisällä. Se vaatii asennemuutosta ja avointa suhtautumista uusiin tekniikoihin ja uusiin tapoihin jalostaa kasveja. Meidän tulee luottaa tutkittuun tietoon ja toimia sen mukaan.
Kosonen paljasti olevansa vihreissä, koska hän uskoo vihreitten pystyvän parhaiten edistämään tulevaisuuden ratkaisujen käyttöönottoa ruuantuotannossa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vihreiden edustajilta tällaisia naamapalmun ansaitsevia lausuntoja voi odottaa. Yhtä harvinainen ja ilmeisesti yhtä vähäjärkinen kuin yksisarvinen. "Ruuan tuotanto tulevaisuudessa tulee olemaan sisällä." Niin, ei tule olemaan sisällä. Tulevaisuudessa osa kasveista kasvatetaan edelleen sisällä, mutta ulkona tapahtuva viljely ei tule loppumaan ennenkuin ihmiskunta katoaa. Yksisarvinen on muuten taruolento. Ihan hyvät boustailut siis.. "Uskottavuutta" herättävää kerrassaan..

Lähettänyt käyttäjä Järki käteen ja... (kirjautumaton)
Haluan nähdä Lauri Kososen sisälle halliin rakennetut viljavainiot.... heh... Hyvähän sitä olisi visioida vaikka laatokan kattamista veronmaksajien rahoilla... nehän ne joutuisi kuitenkin "taas" kerran maksumiehiksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Maanviljelijälle tiedoksi; Talvella, kun kasvit eivät saa aitoa aurinkoa, ne eivät maistu millekään. Minä en syö Suomen talvessa kasvatettuja. Ja milläs energialla Mr Green kaiken kasvatuksen lämmittää? Lauri Kosonen haluaa olla uusi Paolo Soleri, joka rakensi Arizonaan "Arcosanti" eco-paratiisin, mutta ei se menestynyt sielläkään. Kuinka sitten Pohjolan talvessa? Mutta unelmia pitää olla. Joku niistä aina onnistuu. Ja vaikkei onnistuis parempi unelmoida porkkanan kasvatuksesta kuin hulluista sodista!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitä enememmän täällä pienissä yksiköissä tehtävää viljelyä vaikeutetaan (keksitään erikoisuuksia) sitä varmemmin ruoka tuotetaan suurissa yksiköissä. Niitä on Keski-Euroopassa ja muualla maapallolla.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut