Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Lauri Kosonen ei aio ripittää puoluetoimistoa puuttuvasta äänilaatikosta — ”Inhimillisiä virheitä sattuu”

17.06.201718:45
2
  • Heli Järvisen mielestä äänilaatikon puuttuminen oli "surkea inhimillinen moka" ja Lauri Kososen mielestä inhimillinen virhe mutta ei mikään katastrofi. Kuva on arkistokuva kuntavaalien valvojaisista. Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnan seudun vihreiden puheenjohtaja ja puoluekokousedustaja Lauri Kosonen ei aio ripittää puoluetoimistoa siitä, että yksi laatikollinen vihreitten puheenjohtajavaalin ääniä jäi puoluetoimistoon Helsinkiin.

Puoluekokous on Tampereella, ja puheenjohtajavaalin ääntenlaskenta viivästyi 400 äänen puuttumisen takia tuntitolkulla.

— Inhimillisiä virheitä sattuu. Ei tämä mikään katastrofi ollut, kun kaikki äänet kuitenkin lopulta lasketaan, Kosonen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa alkoi välittömästi vilkas keskustelu, kun äänilaatikon jääminen Helsinkiin tuli julkisuuteen. Savonlinnan entinen vihreä kaupunginvaltuutettu Marja-Riitta Nilsson-Kälviäinen totesi kansanedustaja Heli Järvisen Facebookissa, että laatikon jääminen Helsinkiin ei ollut mikään ”nolo moka” vaan suurista suurin virhe. Hän vaati kokousedustaja Kososta puuttumaan asiaan.

Järvinen oli sitä ennen luonnehtinut tapahtunutta "surkeaksi inhimilliseksi mokaksi".

Lauri Kosonen huomauttaa, että ääntenlaskennan viivästymisen aiheuttama odotteluaika käytettiin tehokkaasti hyväksi. Poliittisista puheenvuoroista merkittävä siirtyi sunnuntailta lauantaille. Kosonen pitää mahdollisena, että lauantaina yleisöä saattoi olla enemmän.

— Ei täältä nyt ainakaan kukaan lähtenyt pois.

Kososen oma puheenvuoro käsitteli ilmastonmuutosta ja ruuantuotantoa.

Lue myös: 

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut