Tiistai, 22. elokuu 2017
Iivari, Iivo

IS: Lapsilta lahjan saanut eteläsavolainen opettaja joutui rikostutkintaan

09.09.201517:31
54
  • kello, rannekello

    Erään oppilaan äidin mielestä kellolahja oli ostettu kysymättä asiasta kaikilta vanhemmilta. Arkistokuva. Kuva: Risto Hämäläinen

Koululapsilta kellon lahjaksi saanut eteläsavolainen opettaja joutui rikostutkintaan epäiltynä lahjusrikkomuksesta, Ilta-Sanomat kertoo.
Jutun mukaan kuudennen luokan oppilaat olivat keränneet rahaa luokkaretkeä varten. Varoja myös ylimääräiseen retkeen ja senkin jälkeen, joten oppilaat ja vanhemmat päättivät hankkia 140 euron arvoisen kellon pidetylle opettajalle.

Erään oppilaan äidin mielestä lahja oli ostettu kysymättä asiasta kaikilta vanhemmilta.

Äiti jätti rikosilmoituksen, jossa hän pyysi tutkimaan, onko opettaja menetellyt lahjan vastaanottaessaan virkamieslain vastaisesti. Lisäksi äiti epäili rikoksesta myös lahjan antajia.

Tutkinnanjohtajan mukaan oikeudenkäynti ja rangaistus olisi ollut kohtuuton ja tarkoitukseton.

Epäilty kavallus oli poliisin mukaan lahjan antajien osalta jo rikoksena vanhentunut. Tutkinnanjohtaja pyysi tutkinnan lopettamista.
Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjä hyväksyy tuoreessa ratkaisussaan perustelun.

Opettajan palkitsemisesta käynnistynyt rikostutkinta on herättänyt hämmästystä vanhempien ja kunnan koulutoimen piirissä. Koulutoimen tietojen mukaan vanhemmat olivat sopineet lahjan hankkimisesta yhteisessä kokouksessa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Kateus on kansa... (kirjautumaton)
Uskomatonta!Lapselleni sattui niin hyvä opettaja 1.-6.luokalle,että yksimielisesti ostimme kunnon lahjan hänelle,koska halusimme niin kovasti.Ihana opettaja,teki hyvää työtä eikä tosiaan opella itsellään ollut osuutta asiaan,ei sitä pyytänyt.Nythän kukaan ope ei pian uskalla vastaanottaa lahjaa ja se on aika surullista.Kateus on kavala tauti,se vie kalatkin merestä!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut