Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Lapsi menestyy paremmin koulussa, kun isällä ja lapsella on hyvä, läheinen suhde

17.07.201712:00
  • Sosteri aloittaa isyysryhmän syyskuussa. Ryhmän vetäjinä toimivat perhetyöntekijä, kätilö Katja Kyllönen (vas.) ja perhetyöntekijä, lastenhoitaja Tarja Jääskeläinen. Kuva: Tuija Pauhu

Isät ovat aktiivisempia lapsen elämässä kuin ennen. Ennen riitti, että isä toi leivän pöytään ja äiti hoiti kodin ja lapset, mutta nyt on toisin. Isyys on muuttunut. Isät ja äidit ovat tasavertaisia toimijoita. Tasavertaisuus tarkoittaa sitä, että isä ei ole mikään äidin apulainen, jota moititaan siitä, ettei tämä osaa pukea lasta oikeanvärisiin, toisiinsa sopiviin vaatteisiin. Isä on yhtä tärkeä ja arvokas lapselle ja lapsenkehitykselle kuin äitikin. Isällä on oma tapansa hoitaa lasta ja jos se on erilainen kuin äidillä, se ei tarkoita sitä, että se on väärin.
Sosterissa isät on huomioitu neuvolassa ja synnytysvalmennuksissa aikaisemminkin, mutta  tulevissa isien illoissa keskitytään täysin isyyteen ja isänä olemiseen.

Sosterilta on pyydetty isyysryhmää. Perhetyöntekijä, kätilö, terveydenhoitaja Katja Kyllönen kertoo, että isäryhmään mahtuu enintään kymmenen isää ja heti ilmoittautui yksi isä. Tilausta ryhmälle siis on.
Kyllönen ja perhetyöntekijä, lastenhoitaja Tarja Jääskeläinen aloittavat isien illat 5. syyskuuta. Ryhmä on maksuton ja se kokoontuu viisi kertaa.

Kun isällä ja lapsella on hyvä, läheinen suhde:
- lapsi osaa ratkaista paremmin ongelmia ja menestyy paremmin koulussa
- lapsella on vähemmän häiriökäyttäytymistä
- lapsen itseluottamus on parempi ja hän on tyytyväinen itseensä
- lapsi kokee vähemmän stressiä ja hänellä on parempi mielenterveys
- lapsen on helpompi tulla toimeen toisten kanssa
Lähde: isakortit.fi, ensijaturvakotienliitto.fi

 

 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut