Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Laitaatsillan Telakalla alkavat puhaltaa uudet tuulet - muutokset varmistuvat lähiaikoina

08.01.201717:00
6
  • Paavo Luukkanen jatkaa yrittämistä vuonna 1998 perustetussa HP-Uitossa. Laitaatsillan Telakasta hän sen sijaan luopuu.

  • Savonlinnan Laitaatsillassa telakka on sijainnut vuodesta 1911 alkaen.

Laitaatsillan Telakka Oy Savonlinnassa saa uudet yrittäjät helmikuussa.

Telakkayhtiön osakkeet vaihtavat omistajaansa tammikuun lopussa, kun telakan pääomistaja ja toimitusjohtaja Paavo Luukkanen myy osakkeensa uusille omistajille. Esisopimus osakekaupasta on tehty.

Yrityskauppaa suunniteltiin pitkään. Luukkanen halusi telakkayhtiölle vastuullisen jatkajan ja mielellään paikallisen toimijan. Uusia yrittäjiä on kaksi, ja he ovat savonlinnalaisia.

— Hienoa, kun jatkaja löytyi, ja telakka työllistää jatkossakin paikallisia ammattilaisia, viime syksynä 60 vuotta täyttänyt Luukkanen sanoo.

Telakka-alueen vuokrasopimuksen Luukkanen allekirjoitti hiljattain yhtiönsä puolesta Stora Enson kanssa. Se tuli voimaan tammikuun alussa.

Vuokrasopimus on voimassa 10 vuotta. Jos kumpikaan osapuoli ei sano sopimusta irti tänä aikana, jatkuu se edelleen viiden vuoden jaksoissa.

Uusi vuokrasopimus poikkeaa edellisestä. Telakka-alueelta kuusi Stora Enson nykyistä vuokralaista siirtyi vuoden alussa Laitaatsillan Telakka Oy:n alivuokralaisiksi.

Uudet omistajat saavat Luukkasen mukaan käsiinsä hyvässä kunnossa olevan yrityksen. Toimitusjohtaja on tyytyväinen viime vuoden tulokseen, ja töiden määrään, huomioiden yleinen taloustilannekin.

— Töitä riittää uusilla yrittäjillä varmasti. Telakan yksi suurin asiakas oli viime vuonna Suomen Lauttaliikenne Oy.  

Paavo Luukkanen kuvaa tuntemuksiaan yrityskauppojen alla valoisiksi.

— Onhan se mukavaa, kun stressi hieman helpottaa.

Yrittäjän vastuut eivät sentään kokonaan hellitä, sillä Luukkasen ja vaimonsa Helena Wrightin yritys HP-Uitto jatkaa toimintaa normaalisti.

HP–Uitto on monialayritys, joka omistaa muun muassa hinaajia. Toimialaan kuuluvat esimerkiksi hinaus- ja uittotoiminta.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Dzeidapljuu (kirjautumaton)
onnee Patelle ja Helenalle yrityskaupasta ja menestystä jatkoon HP-Uiton kans. Uusille telakan pyörittäjille myös onnea! Hyvä, että perinteiselle savonlinnalaiselle telakalle löyty savonlinnalaisia yrittäjiä näinä vaikeina taloudellisina aikoina. Maamme talous on onneksi pikkuhiljaa elpymässä, kiitos suurelta osin metsäteollisuudelle.

Lähettänyt käyttäjä tulosta (kirjautumaton)
Ei erityisen kannattavaa liiketoimintaa edellisten vuosien tuloslaskelmien perusteella. Ykkös tonneja viivan alla. Noitten lukujen perusteella ei tuosta bisneksestä juuri mitään kannattanut maksaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut