Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Laitaatsalmen uutta siltaa pitkin ajetaan jo ennen ensi talven lumia — syväväylä siirtyy Laitaatsalmeen purjehduskaudeksi 2019

15.07.201713:01
1
  • Laitaatsalmen silta, siltatyömaa, Laitaatsalmi, syväväylä

    Liikenne siirtyy Laitaatsalmen uudelle sillalle jo ennen ensi talven lumia. Vanhoja siltoja ei kuitenkaan pureta pois, sillä niitä tarvitaan Laitaatsalmen toista siltaa rakennettaessa. Kuva: Tuija Pauhu

Nyt rakenteilla oleva Laitaatsalmen eteläinen silta avataan autoliikenteelle jo lokakuun lopussa tänä vuonna.

Sillalle tulee kaksi ajokaistaa. Ensimmäisen vuoden ajan ensimmäisellä sillalla ajetaan molempiin suuntiin.

Sillan kevyen liikenteen väylälle pääsee lopputilanteessa nousemaan myös hissillä, jotta ei ole pakko polkea tai kävellä ylämäkeen. Laitaatsalmen nykyinen maantiesilta säilyy jalankulkijoitten ja pyöräilijöitten käytössä, kunnes eteläisen sillan hissi valmistuu.

Vanhaa maantiesiltaa ja rautatiesiltaa ei pureta ennen jälkimmäisen, pohjoisen maantiesillan valmistumista.

Rautatiesilta toimii pohjoisen sillan rakentajien huoltotienä. Vanha maantiesilta toimii pohjoista siltaa tehtäessä tukirakenteena, jonka alitse vesiliikenne pääsee kulkemaan.

Nyt rakenteilla olevaan eteläiseen siltaan on erikseen tehty vesiliikenteen alikulkua varten teräksinen  tukirakenne. Moni on erehtynyt luulemaan, että rakenne jää paikalleen.

— Ei se jää, mutta jos sitä ei olisi, sillan rakennusaikaiset tuet olisi pitänyt rakentaa uoman pohjasta alkaen, projektipäällikkö Hannu Nurmi sanoo.

Pohjoinen silta valmistuu syksyllä 2018. Saman vuoden lopulla ruopataan Laitaatsalmen uusi syväväylä valmiiksi niin, että se on käytössä purjehduskaudelle 2019.

Ruoppauksia Laitaatsalmessa saa ympäristöluvan mukaan tehdä vain loka-, marras- ja joulukuussa. Uutta syväväylää ruopataan osittain jo tämän vuoden lopulla. Viimeiset ruoppaukset tehdään ensi vuoden lopussa.

Työmaapäällikkö Aki Loikkasen mukaan Laitaatsalmen vesiliikennettä ei ruoppauksen takia jouduta sulkemaan.

— Sillan kohdalla voi olla ahdasta, mutta koneemme väistävät tarvittaessa. Huviveneliikennettä joka tapauksessa on loka-, marras- ja joulukuussa melko vähän, Loikkanen huomauttaa.


 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Mie vuan, Kerttu (kirjautumaton)
Näyttää tulevan niin korkia silta että johtanookohan tuo peräti avaruuteen asti. Hirvinnöököhän tämmönen vanha immeinen sitä myöten ajaakaan ettei ala huiputtammaan piästä. Mihin sitä sitten joutunoo? Tölöväsöö vaikka sillan alamäissä jonkun perrään ja joutuu linnaan vanhoilla päivillään.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut