Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Laine: uimahallipalvelujen ulkoistamiseen voi kehitellä erilaisia malleja

17.02.201715:52
13
  • Savonlinnan uimahallin tilannetta mietitään seuraavan kerran syksyllä, kun valtuusto käsittelee kymmenen vuoden investointiohjelmaa. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo, että ajatusta uimahallipalvelujen ulkoistamisesta ei ole hylätty, vaikka uimahalli ei tornihotellin kyytiin päässytkään.

— Tähän voi kehitellä erilaisia malleja, mutta niitä ei ole vielä ehditty miettiä.

Primehotels Oy  ja kaupunki kertovat perjantaina, että yhtiö rakennuttaa Kasinonsaarelle tornihotellin ilman uimahallia. Yhtiö oli ainoa, joka viime kesänä vastasi kaupungin hankintailmoitukseen, jossa kaupunki haki uimahallipalvelujen tuottajaa.

Uimahallin tilannetta mietitään Laineen mukaan seuraavan kerran syksyllä, kun valtuusto käsittelee kymmenen vuoden investointiohjelmaa.

Akuuttia tarvetta peruskorjaukseen tai uuden uimahallin rakentamiseen ei Laineen mukaan ole, koska nykyinen uimahalli toimii 5–10 vuotta ylläpitoremonteilla.

Laine ei ota suoraa kantaa siihen, pitääkö kaupungilla jatkossakin olla uimahalli.

— Savonlinnassa on yksityisiä uimahalleja Tanhuvaarassa, Herttuassa ja Kruunupuistossa. Uimahalli olisi kaupungille iso investointi, mutta tietenkin  terveyden edistäminen on tärkeää.

Uuden uimahallin on arvioitu maksavan 10–15 miljoonaa euroa. Peruskorjauksen on arvoitu maksavan 5–10 miljoonaa euroa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Sampsa Kokko (kirjautumaton)
Muutaman vuoden aikana kaupunki on kahdesti yrittänyt ulkoistaa uimahallipalvelut. Molemmilla kerroilla ulkoistaminen on epäonnistunut. Jälkimmäinen, viime kesänä valtuuston päättämä kilpailutus oli erityisen turha yritys: tuloksena uimahallin peruskorjauksen viivästyminen, epätietoisuus kaupunkilaisten keskuudessa sekä viimeaikainen perusteeton väittely harjoitusjäähallin ja uimahallin tarpeellisuudesta. Voitaisiinko nyt asettaa uimahallin käyttäjien ja maksajien tarpeet etusijalle sen sijaan, että tämä erinomainen julkinen palvelu yritetään epätoivoisesti ulkoistaa? Tehdään nykyiseen halliin perustason remontti, korjataan talo- ja allastekniikka sekä huomioidaan esteettömyys. Hintalappu on arviolta 5-10 M€. Haetaan maksimiavustusta valtiolta, kun opetusministeriössä vielä vähän aikaa ollaan höveleitä Savonlinnaa kohtaan okl:n lakkautuksen jälkimainingeissa. Uimahallin remontti maksaa paljon veroeuroja, mutta kyllä ne ovat siinä myös hyvässä pitkäaikaisessa ja vaikuttavassa käytössä. Savonniemessä uimahalli on upealla, valtakunnallisestikin ainutlaatuisella paikalla. Kerrostalotonttien sijaan kaupungin tulee suunnitella Savonniemen hyödyntämistä monipuolisena matkailualueena, joka on kaikkien käytettävissä.

Lähettänyt käyttäjä Sampsa kirjoitt... (kirjautumaton)
Sampsa Kokko kirjoittaa täyttä asiaa. Voisiko tuon enää paremmin sanoa. Kaupunginjohtan olisi jo aika lopettaa tämä jatkuva inttäminen uimahallitoimintojen ulkoistamisesta ja muistaa keitä ja mitä varten hänet on tähän toimeensa palkattu. Ei suinkaan puistojemme ja rantojemme myymistävarten. Torsti Aspivaara

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mielestäni joidenkin tarkoitus on pitkään ollut saada nykyinen paikka, tontti myytyä. Helppoa rahaa kaupungille mutta siitäkin vain kerran ja se on ainutlaatuinen paikka jonka kuuluu olla kaikkien käytettävissä vaikka ilman uimahallia, mielummin hallin kanssa vaan ei bisnesmielessä Savonniemi myytynä yksityisiksi "mökkitonteiksi". Nuo paikat loppuu jo kantakaupungista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miun mielestä Savonlinnassa on jo niin monta yksityistä uimahallia ettei kaupungin veronmaksajien piikkiin pidä enään rakentaa. Veroprosentti pitää saada alas eikä lisää menoja veronmaksajille keksiä.

Lähettänyt käyttäjä Timo Luostarinen
Aivan erinomainen puheenvuoro Sampsa Kokolta. Yksi pointti asiassa on tietenkin nykyisen uimahallin sijainti, kyllä monella taholla harmittaa, kun entiset kaupunginisät ovat tyhmyyksissään menneet rakentamaan julkisen rakennuksen noin hienolle paikalle. Tämä raakamaahan pitäisi tietysti luovuttaa grynderin jalostettavaksi.

Lähettänyt käyttäjä kesäasukas (kirjautumaton)
Jos hallista on menoja, on myös tuloja. Lipun hinta on ollut kohtuullinen. Tuloja on saanut myös jokunen kesäasukkaille asuntoja vuokraava sekä kauppiaat. Kesälomapaikka menee harkintaan, jos uimahalli häviää.

Lähettänyt käyttäjä Teemu Hirvonen
Sampsa Kokon komentissa on paljon hyvää, mutta on siinä hieman katteetonta populismiakin. Ei uimahallipalveluiden kilpailutus viime vuonna viivästyttänyt peruskorjausta tai uudisrakennusta mitenkään.Niitä kumpaakaan ei ole investointisuunnitelmissa, ja Kokko tietää valtuutettuna varsin hyvin etteivät ne olisi olleet siellä viime syksyn talousarviokäsittelynkään jälkeenkään. Minusta kumppanuuden selvittäminen uimahallipalveluiden järjestämisessä oli ihan fiksua vaikka sopimusta ei syntynytkään. Kun samoille miljoonille on monta tarvetta, niin kannattaa miettiä investointien toteuttamista ennakkoluulottomasti.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut