Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Lähiruokaa some-ryhmästä? Etelä-Savossa viritellään uutta toimintaa

10.03.201606:30
17
  • porkkana, tori, torikauppa, vihannekset, kesä, sato, viljely,

    REKO-rengas on uudenlainen tapa tarjota lähiruokaa. Arkistokuva. Kuva: Mari Koukkula

REKO-lähiruokarenkaita käynnistellään osaksi eteläsavolaista lähiruokatarjontaa.
Toimintamallissa tuotteiden tilaus ja markkinointi tapahtuvat suljetussa Facebook-ryhmässä. Ryhmään kuuluvat lähiruoan tuottajat ja ostajat tapaavat ennalta sovitulla paikalla tiettyyn ajankohtaan, ja kuluttaja saa tilaamansa tuotteet suoraan tuottajalta ilman välikäsiä. 

Käytännössä lähiruoan tuottaja kertoo tarjonnastaan Facebook-ryhmän seinällä ja avaa mahdollisuuden tilata tuotteita. Kuluttaja ilmoittaa haluamansa määrän ja sitoutuu noutamaan tuotteet sovittuun hintaan.


— Tietääksemme Etelä-Savossa ei toimi vielä yhtään varsinaista REKO-rengasta. Meillä on maakunnassa myös hyvin suuria alueellisia eroja lähiruuan saatavuudessa. Kuluttajilta ja yrittäjiltä on tullut meille paljon toiveita toiminnan käynnistämisestä, kertoo Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten elintarvikeasiantuntija Kirsi Mutka-Paintola.

Etelä-Savossa lähdetään liikkeelle tunnustelemalla, löytyykö toiminnan aloittamiseen riittävä määrä kiinnostuneita kuluttajia ja tuottajia. 


ProAgria Etelä-Savon hallinnoima Unelmakauppa-hanke järjestää yhdessä MTK Etelä-Savon kanssa REKO-lähiruokarenkaiden toiminnasta infotilaisuuden Juvan kunnanviraston valtuustosalissa 14.3. kello 18.30.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Sitähän minä olen vuosikausia ihmetellyt, että mistä lähellä tuotettua ruokaa saa. Olen muutaman kerran aiemminkin kommenttia siitä kirjoittanut. Tuntuu hassulta, että asun maatalouspitäjässä, mutta en tiedä, mistä edes perunoita voisi ostaa suoraan. Googlettanutkin olen, mutta ei ole tuloksia tullut. Jos on yli sata kilometriä Mikkelin tuoretorille, niin tuskin tulee lähdettyä.

Lähettänyt käyttäjä Ilpo (kirjautumaton)
Ely-keskuksen junailema virkamiesten työllistämisprojekti samoin kuten tämän päivän lehdessä esitelty "ravinnepiika" -hanke.Näistä hömppähankkeista löytyy säännönmukaisesti taustalta isännätön raha jonka varassa ollaan puuhastelevinaan jotain tavattoman tärkeää ja vaikuttavaa.Veronmaksajaa viedään kuin kuoriämpäriä..

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä