Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Laatikollinen vihreitten ääniä jäi Helsinkiin — Puheenjohtajavaalin ratkeaminen viivästyy yhä

17.06.201717:14
1
  • Touko Aalto

    Touko Aalto ja Maria Ohisalo joutuvat neljän muun vihreiden puheenjohtajaehdokkaan kanssa odottelemaan vaalin lopputulosta vielä. Kuva: Sami Kero / HS

Vihreiden puheenjohtajavaalin ääntenlaskennan viivästymisen syy selvisi Tampereen puoluekokouksen yleisölle kello 17 aikaan. Puoluesihteeri Lasse Miettinen paljasti, että laatikollinen  jäsenäänestyksessä annettua ääntä oli unohtunut Helsinkiin, vihreiden puoluetoimistoon. Laatikossa on 400 ääntä. Nuo äänet ovat siis vielä laskematta, mutta 6 000 muuta ääntä on laskettu.

Miettinen korosti, että kukaan ei vielä tiedä vaalin lopputulosta - eivät edes ääntenlaskijat, jotka odottavat loppuja ääniä.

Miettisen puheenvuorosta selvisi, että jonkun oli pitänyt lähteä Tampereen puoluekokouksesta  Helsinkiin hakemaan äänilaatikkoa.  Siksi laskenta on viivästynyt peräti neljä tuntia. Kenelläkään Helsingissä ei ollut puoluetoimiston avaimia.


Puolueen uuden puheenjohtajan uskotaan olevan selvillä kello 19.

— Demokratian toteutuminen ottaa aikaa, mutta se aika kannattaa ottaa, Miettinen sanoi.

Juttua täydennetty 18.54: Äänilaatikon hakijan täytyi ajaa Tampereelta Helsinkiin, koska kenelläkään Helsingissä ei ollut puoluetoimiston avaimia.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Vallan kahva (kirjautumaton)
tavalla taisivat ennen äänestykset sujua itäisessä naapurissa. Jokohan vihreät repeää kahdeksi ryhmittymäksi? Uusille ryhmille nimeksi esim. "Oras", "Kateudesta vihreät" jne.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut