Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

Kuntayhtymähallituksen päätöksellä viides nimi pysyi salaisena

24.02.201718:57
5
  • Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMI, SAMIedu

    Itä-Savon koulutuskuntayhtymän valtuusto valitsee uuden johtajan toukokuun 24. päivä. Kuva: Tuija Pauhu

Itä-Savon koulutuskuntayhtymässä avoinna olleeseen kuntayhtymän johtajan ja rehtorin virkaa haki määräaikaan mennessä 15 henkilöä, joista kuntayhtymän hallitus valitsi viisi jatkohaastatteluun.
Julkisuuteen yhtymähallitus kertoi neljän haastateltavan nimet eli DI Sami Pekosen Savonlinnasta, TtT Jukka Soinisen Kuopiosta, KTM Timo Kärkkäisen Pattijoelta ja FT Marja Tuomaisen Vantaalta. Yksi haastatteluun valituista ei halunnut nimeään julkisuuteen.
Itä-Savon ammattikoulutuksen kuntayhtymän hallitus teki kokouksessaan päätöksen, jonka mukaan se ei julkaise viidennen haastatteluun valitun nimeä.
Kuntayhtymän johtajan ja rehtorin Keijo Pesosen mukaan hän ei voi toimia hallituksen päätöksen vastaisesti ja paljastaa nimeä.
– Voimme kertoa nimen vasta sen jälkeen kun yhtymähallitus on tehnyt asiasta mahdollisesti uuden päätöksen, Pesonen kommentoi asiaa.
Pesonen perustelee yhtymähallituksen päätöstä sillä, että se noudattaa yleisesti hyväksyttyä hyvää hallintotapaa.
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistolle haetaan uutta rehtoria ja koulutuskuntayhtymälle johtajaa, koska Keijo Pesonen on jäämässä eläkkeelle tammikuun 1. päivä 2018. Itä-Savon koulutuskuntayhtymän valtuusto valitsee uuden johtajan toukokuun 24. päivä.

 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hakemusasiakirj... (kirjautumaton)
Yhtymähallitus on tehnyt lainvastaisen päätöksen. Ainakin pitäisi ilmoittaa, mihin lain kohtaan päätös perustuu. "Yleinen käytäntö" ei ole laillinen peruste salata julkista asiakirjaa! Nyt toimitus vaan pyytämään kirjallisen päätöksen, ettei nimeä julkaista ja sen jälkeen asia eteenpäin! Ei tuollainen salailu ole edes "tätä päivää", jolla lausumalla myös usein nykymenon laittomuuksia perusteellaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Pesonenko se päättää mikä on "yleisesti hyväksyttyä hallintotapaa"? No ei muuten päätä. Kansaa alkaa kyllästyttää toden teolla tämä ihmeellinen tapa jossa maksurengit pomppivat kansan silmille kuin keisarit diktatuureissa.

Lähettänyt käyttäjä 007, täysin pal... (kirjautumaton)
uteliaat jaksaisivat odottaa valintaan asti, eiköhän silloin nimi julkisteta, ainakin valinnan kohdistuessa nimettömään.

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut