Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Kuntavaalit pidetään keväällä 2017

12.03.201618:00
4
  • Eduskuntavaalit

    Uudet kunnanvaltuustot valitaan huhtikuussa 2017. Ensimmäiset maakuntaavalit ovat ehkä vasta vuonna 2021. Kuva: Soila Puurtinen

Seuraavat kuntavaalit pidetään huhtikuussa 2017. Reformiministerityöryhmä päätti asiasta torstaina.

Kuntavaalit siirtyivät lokakuulta huhtikuulle kuntalain muutoksen myötä, jotta uusi valtuusto päättää seuraavan vuoden talousarviosta. Vanhan kuntalain mukaan vaalit olisi pidetty jo tämän vuoden lokakuussa.

Puoluesihteerit esittivät tammikuussa, että kuntavaalit siirrettäisiin syksyyn 2017, jolloin ne voitaisiin pitää samaan aikaan ensimmäisten maakuntavaalien kanssa. Asiasta syntyi perustuslaillisia ongelmia.

Ensimmäisten maakuntavaalien ajankohtaa ei vielä tiedetä. Kuntalehden mukaan kuntaministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on arvellut, että maakuntavaalit pidettäisiin vasta vuonna 2021. Maakuntavaltuustot vuosiksi 2019 ja 2020 valittaisiin siinä tapauksessa jollakin muulla tavalla.

 

Otsikkoa korjattu kello 18.45. Tomittaja tarkisti kalenteristaan, että huhtikuu on kevättä eikä syksyä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hallituksenhan piti purkaa erilaisia himmeleitä. Nyt sitten ruvetaan äänestämään puolueita EU:n, eduskunnan, maakunnan ja kuntavaalissa. Siihen vielä presidentin, seurakuntien ynnä muut vaalit päälle. Ei hyvältä näytä, paitsi tietysti poliitikoista, joille aukeaa yhä lisää päättäjän paikkoja.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eka kommentoijalle "Aikas pian vaalit. Ennakkoon..." tiedoksesi, että Timosta ja Paavosta äänestetään - valitettavasti - vasta seuraavissa eduskuntavaaleissa ja sinne on vielä aikaa kolmisen vuotta. Mutta ei enää yhtään Timoa eikä Paavoa, kiitos!

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut