Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Kuka kylvää romumiinoja Kiteen Kesälahdella? Poliisi ja asukkaat ihmeissään

04.03.201606:55
8

Pivangan huoltoasemalla Kiteen Kesälahdella ihmeteltiin kahvipöydässä liikennetuhoja, joita paikkakunnalla on lähiaikoina taas tehty.

Kesälahden ja Kiteen Tolosenmäen väliselle valtatie 6:lle ja Puhoksesta Villalaan vievälle kantatielle on levitelty romuja kaikkiaan jo kahden vuoden ajan.

Teille on aseltu pimeän aikaan muun muassa auton pakoputken ja akseliston osia sekä akkuja.

— Edesvastuutonta toimintaa. Saattaa tulla pahaa jälkeä, jos romuihin törmää. Onkohan tekijällä tai tekijöillä käynyt mielessä, että onnettomuus voi sattua myös lähipiirille, pohti Kiteen Liikennepalvelu Oy:ssä koululaisia kuljettava Esko Karhinen.

Poliisi on yrittänyt päästä tekijän jäljille jo pitkään. Nyt ratkaisuun johtavasta vihjeestä on luvassa palkkio. Kyse on sadoista euroista ja sen maksaa vakuutusyhtiö.

Palkkio on rikosselvittelyissä suhteellisen harvinainen käytäntö.

— Harvinaiseksi voi Kiteen tapahtumatkin lukea, sanoo keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikössä asian kanssa painiva rikoskomisario Jarkko Timonen.

Tähän mennessä poliisilla on tutkinnassa 35 tekoa, mutta romujen levityksiä on voinut olla tätäkin enemmän.

— Suomessa on silloin tällöin ollut joitakin yksittäisiä vastaavia tapauksia, mutta ei näin laajaa tapahtumakokonaisuutta.

Poliisi on kuulustellut ja puhuttanut henkilöitä, mutta läpimurtoa ei ole vielä tullut.

Kuljetuksista esineet eivät ole voineet pudota.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Selvittäkää, kuka on valittanut toistuvasti "liian suurista" ajonopeuksista. Selvästi joku kotipoliisi tai muu kyttääjä asialla. Riistakamerat käyttöön sellaisissa paikoissa, joissa romuja on ollut toistuvasti.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä