Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

KS: Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri luottaa työntekijöihinsä — ”Tällainen ei ole työsuhteessa olevalle henkilölle mahdollista”

14.01.201619:38
27
  • Suonsaari, vastaanottokeskus

    SPR:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainion mukaan seksisuhdeasia käydään yleisessä perehdytyksessä läpi, kun työntekijä aloittaa työskentelyn SPR:llä. Mikkelissä toimii SPR:n Suonsaaren vastaanottokeskus. Kuva: Jaakko Avikainen

Suomen Punainen Risti tutkii epäilyä, jonka mukaan järjestön naispuolinen työntekijä olisi ollut suhteessa miespuolisen vastaanottokeskuksen asukkaan kanssa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden tietojen mukaan järjestössä on ilmennyt seksisuhteita järjestön työntekijöiden ja turvapaikanhakijoiden välillä.

SPR:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio kertoo Kouvolan Sanomille, että toiminta on järjestön sääntöjen vastaista.

— Meillä on tästä selkeät ohjeet. Tällainen ei ole työsuhteessa olevalle henkilölle mahdollista.

Vainion mukaan asia käydään yleisessä perehdytyksessä läpi, kun työntekijä aloittaa työskentelyn SPR:llä.

— Työntekijämme ovat ammattilaisia. Meillä näitä ohjeistuksia ei ole ollut ajankohtaista käydä enää erikseen läpi.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Verna Leinonen, maahanmuuttoviraston tiedottaja, kertoo avoimesti että näitä tapauksia on vuosien varrella ollut useita. Valehteleekohan tiedottaja Leinonen vai onko todellisuudessa laajempikin ongelma kyseessä? Nythän tilanne on sellainen että SPR:n työntekijä on käyttänyt hyväkseen toisen hädänalaista tilaa. Hädänalaisessa tilanteessa oleva ei ole voinut tietää miten kieltäytminen seksistä olisi vaikuttanut hänen turvapaikkapäätökseen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tottakai se on tällaiselle avustusjärjestölle todella vakava asia, kun turvapaikanhakija on riippuvuussuhteessa auttajiin ja tällaisella seksisuhteella hän voi luulla olevan merkitystä, saako turvapaikan vai ei. Mikä kohu olisi noussut, jos kyseessä olisi naisia täynnä oleva vastaanottokeskus ja sen miespuolinen työntekijä sekaantuisi autettavaan. SPR on valitettavasti joutunut tämän valtavan maahanmuuton myötä siirtymään perinteisesti roolistaan tällaiseen pitkäaikaismajoitustoimintaan, mikä näkyy sosiaalisessa mediassa negatiivisena arvosteluna järjestöä ja sen toimintaa kohtaan. Hyvin moni arvostelijoista on aikonut boikotoida järjestön rahankeräystä ja verenluovutustoimintaa, mikä taas vaikuttaa veren saatavuuteen hätätilanteessa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No niin, johan minä ajattelin, että joku valtava skandaali siellä on pakko olla ja valtamedia vaikenee ;-) En minä ole asiantuntija, mutta kai se voi lemmen liekki leimahtaa vastaanottokeskuksessakin? Eli en ihan tutkimatta vielä tuomitsisi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Täällä kaakossa (etenkin Savonlinnassa) ei mikään voi mennä pieleen kun puhutaan mistä tahansa maahanmuuttoon liittyvistä asioista. Muualla on näköjään murheensa, meillä se ei ole edes mahdollista. Kova on onnistumisprosentti kaikessa mitä täällä tehdään. Onnittelut siitä kelle se kuuluu.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä