Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Komisario tyytymätön tuomioonsa – Tuomittiin muun muassa kavalluksesta

17.07.201711:10
  • Etelä-Savon käräjäoikeus Savonlinna

    Käräjäoikeus tuomitsi hiljattain Savonlinnassa pitkään työskennelleen komisarion sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta, kavalluksesta ja ampuma-aserikoksesta Kuva: Tuija Pauhu

Hiljattain Etelä-Savon käräjäoikeudessa sakkotuomion saanut Itä-Suomen poliisin komisario Timo Ilkka Elasvuo on ilmoittanut tyytymättömyyttään hänelle langetettuun tuomioon.

Elasvuo tuomittiin hiljattain virkavelvollisuuden rikkomisesta, kavalluksesta ja ampuma-aserikoksesta. Rikokset liittyivät kansalaisten poliisilaitokselle palauttamiin aseisiin, joiden jatkokäsittelyn komisario oli käräjäoikeuden mielestä lyönyt laimin.

Komisario oli esimerkiksi ottanut valtiolle luovutettuja aseita ja aseenosia itselleen. Oikeus katsoi, että komisario oli rikkonut myös poliisilla käytössä olevia ohjeistuksia, jotka koskevat luovuttujen aseiden merkitsemistä aserekisteriin samoin kuin aseiden säilyttämistä.

Elasvuolla on aikaa laatia valitus käräjäoikeuden päätökseen 9. elokuuta saakka.

Itä-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Kai Markkula kertoi käräjäoikeuden päätöksen jälkeen, että Elasvuo on pidätetty virantoimituksesta kuluvan heinäkuun alusta lukien. Sitä ennen hän oli tehtävistään kahdeksan kuukauden mittaisella virkavapaalla, jonka aikana hänen tapaustaan tutkittiin.

Poliisijohto päättää jatkotoimista, kunhan käräjäoikeuden tuomio saa lopulta lain voiman. Elasvuo on työskennellyt pitkään Savonlinnan poliisilaitoksella.

Juttua on täydennetty 17.7. klo 16.15

 

 

Lue myös: 

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut