Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Kižin maailmanperintöalue ja Savonlinna aloittavat matkailuyhteistyön

22.01.201610:00
15
  • Kižin museosaaret sijaitsevat Äänisellä Venäjän Karjalassa.Museosaarella sijaitsee puuarkkitehtuurin museo, vuonna 1714 rakennettu Venäjän tunnetuin puukirkko. Kuvakaappaus

Tänään allekirjoitetaan Helsingin matkamessuilla yhteistyösopimus Kižin museon ja Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n kesken. Tästä alkaa alueiden yhteistyö matkailutoimialalla. Savonlinna on suomalaisittain merkittävä matkailualue. Kiži on samassa asemassa Venäjällä.

Kiži on Venäjän suurimpiin lukeutuva luonnonsuojelualue ja Kižin museosaaret sijaitsevat Äänisellä Venäjän Karjalassa. Kiži valittiin kolmen ensimmäisen venäläiskohteen joukossa Unescon maailman perintökohteeksi (muut: Moskovan Kreml ja Pietarin keskusta).

Museosaarella sijaitsee puuarkkitehtuurin museo, vuonna 1714 rakennettu Venäjän tunnetuin puukirkko. Yli puolet museovieraista on kansainvälisiä matkailijoita, joista suurin osa on suomalaisia. Kižin museo toimii ympäri vuoden.

Kesäisin saarelle pääsee kantosiipialuksella tai risteilylaivalla, talvella helikopterilla, ilmatyynyaluksella, moottorikelkoilla tai vaikka koiravaljakolla. Museokierroksia järjestetään kuudella kielellä, myös suomeksi. Kiži on suosittu festivaalien, kansanjuhlien ja tapahtumien pitopaikka. Saarella toimii myös lasten museokeskus, jossa käy tuhansia opiskelijoita vuosittain.

– Savonlinna kansainvälistää matkailuliiketoimintaa määrätietoisesti ja hakee uusia asiakkaita Aasian ja Keski-Euroopan matkailumarkkinoilta. Saimaan alueella on käynnistymässä myös laajempi matkailuyhteistyö kansainvälisten markkinoiden hyödyntämiseksi.

– Globaalissa mittakaavassa Koillis-Euroopan suuret järvet Ääninen, Laatokka ja Saimaa sekä Venäjän ja Suomen raja-alueet yhdessä Pietarin kanssa muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden, joka tarjoaa kiinnostavia luontokohteita, rikasta ja monipuolista kulttuuria ja hyvää palvelua ja vieraanvaraisuutta, todetaan asiasta kertovassa tiedotteessa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Realismia 12.28... (kirjautumaton)
Lähempänä Saimaata Kizin saari on kuin Lappi Helsingistä tai suunnilleen saman matkan päässä kuin Saimaa Helsingistä. Maapallon toiselta puolelta tulevalle turistille eivät Savonlinna ja Kizi ole kovinkaan kaukana toisistaan, puhumattakaan Laatokasta tai Pietarista. Turvallisesta Suomesta suomalaisen turistioperaattorin voimin esim. perusamerikkalisen silmin katsottuna "pahan valtakuntaan" tehty retki saattaisi olla varteenotettava vaihtoehto "aralle" turistille. Tulee itsekin maailmalla liikuttaessa tehtyä muutaman sadan kilometrin "hyppyjä" maan sisällä tai naapurimaahan. Miksei tietysti myös junalla tai autolla, silloin näkee enemmän vaikka hitaampaa onkin. Savonlinnasta kun ei oikein lentämällä pääse mihinkään suuntaan, ainakaan suoraan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Ei hemmetti mitä sekoilua. Kizin saari ja Savonlinna eivät kyllä liity millään lailla toisiinsa ja etäisyys on satoja kilometriä. Huuhaata." Hienoa, että jämäkkänä matkailun ammattilaisena näytät meille kaapin paikan :)

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Käyttäjä 13:02 kirjoittaa että Savonlinnasta ei oikein lentämällä pääse mihinkään suuntaan. Mihin ihmeeseen se aamuisin ja iltapäivisin lentävä matkustajakone oikein menee jos se ei mene mihinkään suuntaan?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Museon restauroinnin oletetaan valmistuvan vuonna 2018 joten hyvissä ajoin ovat hankkeen puuhamiehet liikkeellä. Ehkäpä siihen mennessä liikenneyhteydetkin ovat kunnossa. Helikopterilla ei kovin suuria ryhmiä liikutella. Toivottavasti yhtä useampi rakennuskin on silloin kävijöiden ihaltavana. Silti voin sanoa, että ei se matkan pituus vaan se matkaan tarvittava aika voi ratkaista matkakohteen suosittuuden.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä