Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Kirkkoneuvoston kanta pysyy: Samaa sukupuolta olevien parien puolesta tai kanssa ei rukoilla Savonlinnan kirkoissa

04.04.201720:55
17
  • kirkko, seurakunta, risti

    Savonlinnan seurakunnan kirkoissa ei rukoilla samaa sukupuolta olevien parien puolesta tai kanssa pastoriaalisessa ohjeessa tarkoitetulla tavalla. Arkistokuva. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan kirkkoneuvosto ei muuttanut kantaansa samaa sukupuolta olevien parien puolesta ja kanssa rukoilemisesta. Neuvosto hylkäsi Arja Saarikosken tekemän vastaesityksen asiasta äänin 9—4.

Kirkkoneuvosto piti voimassa aiemmin tehdyn päätöksen, että Savonlinnan seurakunnan kirkoissa ei rukoilla samaa sukupuolta olevien parien puolesta eikä kanssa piispainkokouksen pastoriaalisessa ohjeessa tarkoitetulla tavalla. Rukoilu on mahdollista muissa seurakunnan tiloissa. Lisäksi Savonlinnan päiväjumalanpalveluksen yleisessä esirukouksessa rukoillaan vain kirkollisesti vihittyjen parien puolesta.

Kirkkoneuvoston tiistain kokouksessa aiheesta keskusteltiin vilkkaasti. Vaikka Saarikosken vastaesitys lopulta kumottiin, seurakunnan vs. tiedotussihteeri Pia Rask kuvaa käytyä keskustelua tervehdyttäväksi.

Raskin mukaan eniten keskusteltiin siitä, mikä on rukoilun ja siunaamisen välinen ero. Asiasta keskusteltiin myös omantunnon kysymyksenä. Lisäksi keskustelua käytiin siitä, syrjiikö linjaus joitain ihmisiä.

Saarikosken vastaesitystä kannattivat hänen itsensä lisäksi Irja Härmälä, Outi Kurttila ja Merja Immonen.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Syrjimätön (kirjautumaton)
Vaikka uutinen ei tehdyn vastaesityksen sisältöä kerrokaan, niin kiitos siitä, Arja Saarikoski. Kiitos myös, Irja Härmälä, Outi Kurttila ja Merja Immonen. Toimintanne osoittaa, että kaikki eivät onneksi ole pj:n talutusnuorassa ainakaan täysin. Hetken jo näytti siltä tämän asian yhteydessä.

Lähettänyt käyttäjä Kierrekö (kirjautumaton)
tämä olisi nyt sallittu, niin samalla olisi taas astuttu jonkun muun vähemmistön varpaille. Ja taas olisi tullut paljon melua tyhjästä, kun joku vähemmistö olisi vaatinut jotain, mitä heidän enemmistönsä ei tarvitse, saati käytä.

Lähettänyt käyttäjä eroilmoitus (kirjautumaton)
Niinkauan kuin tämä kirkkoherra vallassa, niin neuvoston ja koko seurakunnan väen on alistuminen hänen tahtoonsa. Tai saa lähteä. Hienoa Arja ja koko naisnelikko, joka uskaltaa ajatella itse.

Lähettänyt käyttäjä HP (kirjautumaton)
Kiitokset tälle ryhdikkäälle ja Raamatun opetuksista kiinnipitävälle yhdeksikölle joka torjui kirkkoherran esityksestä hyökkäyksen, jolla pyrittiin rapauttamaan uskontomme perustaa. Toivottavasti myös nämä neljä harhautunutta tekevät omat johtopäätöksensä äänestyksen tuloksesta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hieman kaksinaismoralistista toimintaa vetää kirkko näissä asioissa. Jos joku uskovainen kokee tarpeelliseksi, että kirkko rukoilisi tai siunaisi hänen puolestaan, seksuaalinen suuntaus estää rukoilun. Mutta vastaavasti papit käyvät siunaamassa kauppakeskuksia, eläimiä, koteja ja osuuspankkeja eli täysin maallista materiaa - tätä pidetään hyväksyttävänä kyseisessä laitoksessa. Minulle ainakin syntyy käsitys, että kirkko arvostaa enemmän omaisuutta kuin ihmisyyttä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut