Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Kiinalaisten ei ole ilmoitettu vetäytyvän Savonlinnan biodieselinvestoinnista — Helsingin Sanomat, Yleisradio ja Kauppalehti siteeraavat Kouvolan Sanomia virheellisesti

17.07.201721:45
10
  • Kouvolan Sanomat kirjoitti ensimmäisenä, että kiinalaiset sijoittajat vetäytyvät Kouvolan hankkeesta. Muut tiedotusvälineet väittävät Kouvolan Sanomien kertoneen, että myös Savonlinnan investointi raukeaa.

Ainakin Helsingin Sanomat, Yleisradio ja Kauppalehti siteerasivat maanantaina virheellisesti Kouvolan Sanomien juttua, joka käsittelee Kouvolan Myllykosken bioetanolitehdashanketta. Kouvolan Sanomat kertoi maanantaina aamupäivällä verkkosivuillaan, että kiinalaiset sijoittajat ovat vetäytyneet Kouvolan hankkeesta.

Muut tiedotusvälineet siteerasivat Kouvolan Sanomien kirjoittaneen, että kiinalainen sijoitusrahasto on päättänyt vetäytyä myös Savonlinnan biodieseltehdasinvestoinnista. Sellaista Kouvolan Sanomat ei kirjoittanut. Tiistaina ilmestyvään  printtilehden juttuun Kouvolan Sanomien toimittaja Janne Rönkkö on kirjoittanut kansanedustaja Kaj Turuselta (uv.) saamansa tiedon, jonka mukaan neuvottelut Savonlinnan investoinneista jatkuvat. Sama tieto on myös Itä-Savon verkkojutussa.

Turunen toteaa, että Myllykosken ja Savonlinnan investoinnit ovat erillisiä.

— Tähän asti niillä suunniteltiin olevan sama suomalaisosapuoli, Suomen Bioetanoli Oy. Nyt suomalainen osapuoli Savonlinnassa vaihtuu.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tähän aiheeseen liittyvään edelliseen nettijuttuun liittyvät vähättelevät ja ilkeät kommentit joutuvat tämän jutun yhteydessä niille kuuluvaan arvoonsa. Eikö Savonlinnassa osata olla edes haukkumatta niitä jotka paikkakunnan eteen tekevät töitä.

Lähettänyt käyttäjä Satraappi (kirjautumaton)
Savonlinnan projekti on eri projekti. Toteutetaan täysin yksityisellä pääomalla ja kyse on ns. seitsemännen sukupolven biodiesilistä, jonka hiilitase on vähintään 45 prosenttia negatiivinen. Se siis vähentää ilmakehästä kasvihuonekaasuja ja estää ilmastonmuutosta. Sähköautoissa ei päästä vastaaviin hiilitase lukemiin maametallien ongelmista puhumattakaan kuin uuden polven biodiesilissä. Prosessin sivutuotteena tässä seitsemännen polven prosessissa syntyy lähinnä puhdasta juomakelpoista vettä, joka sisältää noin saman verran suoloja kuin vichyvedet, jos käyttää näin maallikkojenkin ymmärtämiä määriä. Energiataseeltaan laitos on täysin omavarainen. Projektin suurimmat ongelmat ovat vihreät viidennen kolonnan miehet, jotka tekevät myyräntyötä tämän mahtavan projektin torppaamiseksi. Annetaan kehityksen kehittyä ja lopetetaan pilkka. Ollaan rakentavia! Sitä tämäkin projekti nyt tarvitsee. Monesti uusi pelottaa ja herättää vastustusta ja se on normaalia. Kuitenkin: Rakentavuutta ja rakentamista!

Lähettänyt käyttäjä Satraappi (kirjautumaton)
Mielelläni antaisin lisätietoja, mutta kyseessä on yrityssalaisuudet ja yksityiskohdista tietoa ei ole saatavilla. Sen verran voin yleisellä tasolla sanoa, että kvanttifysiikassa, biokemian nanotasolla ja makrobioottisissa luupeissa luonnonlait toimivat yllättävin tavoin siihen nähden, mitä tähän mennessä on luultu. Suurissa hankkeissa ja yhteiskunnassa keskeinen tekijä on luottamus. Sitä tarvitaan. Sekä itseluottamusta että luottamusta investoriin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut