Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Keskikaupungin alakoulun paikkaa ei päätetä vielä — myös norssin nykyinen rakennus tarkasteluun

11.09.201717:33
10
  • Itä-Suomen yliopisto, Savonlinnan kampus, opettajankoulutuslaitos, opettajankoulutus, okl, normaalikoulu, norssi

    Nyt laskelmiin otettiin mukaan myös normaalikoulun nykyinen rakennus, jonka omistaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Tätä vaihtoehtoa ei vakavasti ole aiemmin selvitetty. Esimerkiksi virallinen vuokratarjous puuttuu.  Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnan kaupunginvaltuusto ei pääse päättämään keskikaupungin alakoulun paikasta vielä ensi maanantaina.  Sivistyslautakunta palautti yksimielisesti asian uudelleen valmisteltavaksi. Valtuustoryhmät sopivat valmisteluun palauttamisesta sunnuntai-iltana.

Sivistyslautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että normaalikoulun 7.—9. luokat sijoitettaisiin Talvisalon kouluun syksyllä 2018, kun normaalikoulu loppuu. Yläkoulua varten Talvisaloon ei tarvita laajennusta.

1.—6. luokkien tilavaihtoehtoina vertailtavana ovat kaupungin omistama OKL:n päärakennus, kaupungin omistama KVL:n rakennus, Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n omistama normaalikoulun nykyinen rakennus sekä Talvisalon koulu, jonne rakennettaisiin suurelementeistä laajennus, johon kaupunki asettuisi vuokralaiseksi. Virkamiehet olivat esittäneet alaluokkien sijoittamista Talvisaloon.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jonne Tynkkynen (kesk.) kertoo, että vaihtoehdot oli palautettava uudelleen laskettavaksi, koska laskelmat eivät olleet vertailukelpoiset. Esimeriksi normaalikoulun 7.—9.  luokkien aiheuttamia hallintokustannuksia ja tilakustannuksia oli jyvitetty eri tavalla riippuen siitä, olisiko alaluokat sijoitettu Talvisaloon vain OKL:n päärakennukseen. Näin Tynkkysen näkemyksen mukaan oli saatu OKL-vaihtoehto näyttämään epäedullisemmalta kuin se on.

Nyt laskelmiin otettiin mukaan myös normaalikoulun nykyinen rakennus, jonka omistaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Tätä vaihtoehtoa ei vakavasti ole aiemmin selvitetty. Esimerkiksi virallinen vuokratarjous puuttuu. 
Nykyisen norssin vuokraaminen otettiin laskelmiin muun muassa siksi, että aika saattaa loppua kesken  esimerkiksi Talvisalon laajennusta ajatellen, kun valtuusto ei voi tehdä päätöstä ensi viikolla.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi ei vuokratarjousta ole pyydetty nykyisistä Norssin tiloista. Mikä siinä oikein on, ettei kaikkia asioita selvitetä jo ensimmäiseen kokoukseen. Miksi joka asiasta erikseen pidetään kokous, kokouksen perään ja sitten taas huomataan, että taas on joku asia on selvittämättä ja todellinen vertailu kustannuksista mahdoton tehdä. Kyllä siinäkin aikaa ja rahaa kuluu ihan turhaan. Vanha sanonta: "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty". Kyllä on turhauttavaa lukea, ettei sitä tai tätä ole muistettu ottaa huomioon.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Virkamiesten ensimmäiset laskelmat sivistyslautakunnalle oli 900000€ enemmän OKL-vaihtoehto vs. Talvisalo. Lautakunta ei tuota purematta niellyt. Uudet laskelmat virkamiehiltä ja hintalappu tippui 400000€ Talvisalon hyväksi. Miten on mahdollista laskea puoli miljoonaa euroa pieleen??!! Kyllä haiskahtaa ja pahasti virkamiesten laskutoimitukset. Yritetään syöttää sivistyslautakunnalle ihan puuta heinää. Onneksi siellä on tällä kertaa ihmisiä, jotka eivät usko kaupunginjohtajan talutusnuorassa olevien virkamiesten "laskelmia" vaan ottavat itse asioista selvää ennen päätöksentekoa. Sitä varten maksetaan veroja, että lasten etu on etusijalla jos sille saadaan järkevä hintalappu!

Lähettänyt käyttäjä Kimmo Jaatila
Miksi Norssin nykyinen rakennus pitää ottaa vertailuun mukaan? Se ei ole kaupungin omistuksessa ja vuosikaudet on ollut puhetta, että se vaatii peruskorjauksen. Ja siihen ei omistajalla ole ollut intressiä. Kumma, että ratkaisua ei ole saatu aikaan kaupungin omien tilojen (OKL) ja uusien, puhtaiden tilojen (Talvisalon suurelementti) välillä. Kenen etu on, ettei uuden kouluyksikön pedagoginen suunnittelu pääse käynnistymään? Sitä kun ei päästä tekemään ennen kuin on selvillä, missä koulua vuoden päästä pidetään. Ensi elokuuhun on yllättävän lyhyt aika! Alkaa tulla kiire.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Siksi, että kaikki asiaan liittyvät huomioitavat asiat on hyvä selvittää nyt, kun se on vielä mahdollista. Jälkeenpäin on turha sitten harmitella. Tämä on ollut tiedossa jo pitkään, miksi ei ole toimittu Näyttää että tarkoituksella jarrutetaan päätöstä.

Lähettänyt käyttäjä Suurelementit (kirjautumaton)
Eivät ole suurelementitkään kaupungin omia tiloja, vaan raha valuu ulkopuolelle. OKL olisi omaa tilaa, mutta miksi se ei kelpaa. Se pitää hinnoitella kalliiksi, että saadaan kaikki Talvisalon ahtaalle tontille. Joukossa tyhmyys tiivistyy!!

Lähettänyt käyttäjä Kimmo Jaatila
Anonyymi 21:53: eihän tiedossa ole sekään, onko kyseessä oma itsenäinen kouluyksikkönsä vai osa Talvisalon koulua. Ja on sillä ratkaiseva merkityksensä, onko 700 oppilasta samassa pihapiirissä vai kahdesssa toimipisteessä. Voihan toki suunnittelutyön aloittaa ja todeta sitten, että hukkaan meni. Kannattaako tämä?

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut