Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Kesälahti mielii pitäjäksi

10.10.201516:15
1
  • Pitäjä-nimen käyttöönottoa koskevan aloitteen allekirjoittivat muun muassa Sirpa Suomalainen, Raimo Oksman ja Erkki Lindeberg.

Pro Kesälahti ry esittää kesälahtelaisille järjestöille, yrityksille ja yksityisille henkilöille, että ne yhdessä julistautuisivat Kesälahden pitäjäksi.
Pitäjän rajat olisivat samat kuin lakkautetun Kesälahden kunnan rajat.


Perusteluksi aloitteelle esitetään, että pitäjä-nimityksen myötä kaunis nimi palautuu jälleen yleiseen käyttöön.
Lisäksi kesälahtelianen mansikka, matkailu, kirkkaat järvet, kulttuuri ja historia, kalevalainen perintö ja kesälahtelaisset voidaan pitäjänimityksen ansiosta taas sijoittaa kartalle ja omille juurilleen.


Pitäjä-nimen käyttöönotto on Suomen kielen lautakunnan suosituksen mukaista.


Mikäli aloite saa kannatusta, aiotaan myöhemmin tehdä Kiteen kaupungille esitys, että se tunnustaisi Kesälahden pitäjäksi ja ryhtyisi käyttämään siitä pitäjänimitystä.


Nimilistat ovat allekirjoitettavissa 8. marraskuuta saakka Sovintolassa ja Pivangalla.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Hannu Sutinen (kirjautumaton)
Hienoa Pro Kesälahti! Valta siirtyi naapurikuntaan, mutta Kiteeläisiä meistä ei saa mitenkään. Kesälahdella on jopa eri ilmasto, kuin naapurilla. Mansikatkin Kesälahdella kypsyvät viikkoa aikaisemmin kuin Kiteellä. Meillä on oma identiteettimme, emmekä siitä luovu. Tässä ei ole mitään Kiteeltä pois. Varmaan sovussa kyetään elämään, kunhan osaatte hoitaa asiamme tasapuolisesti, ettekä sorsi pienempäänne! Jos naapuri isossa maaottelussa olisi onnistunut tavoitteessaan noin 70 vuotta sitten, liittää meidät "kansojensa" liittoon, niin samoja Kesälahtelaisia olisimme edelleen. Enemmän Kesälahti liittyy historiallisesti Uukuniemeen, kuin Kiteeseen. Vaikka valtio ympärillä on vaihtunut Ruotsista Venäjään ja Suomeen, olemme olleet oma pitäjämme jo kauan! Sitä ei hallinnollisilla kuntien, eikä valtioiden rajamuutoksilla mihinkään muuteta.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut