Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Keksi nimi Nojanmaan uudelle liikekeskukselle!

Päivitetty: 08.02.201608:00
102
  • Ilmakuva vuodelta 2014 havainnollistaa hyvin liikekeskuksen sijainnin. Liikekeskuksen maanrakennustyöt ovat jo käynnistyneet. Alueelle rakennetaan katuja, kunnallistekniikkaa ja valtatieliittymä Enonkoskentien kohdalle. Ensivaiheessa alueelle ovat tulossa uusi K-Rauta ja Tokmanni.

Savonlinnan kaupunki ja Sanomalehti Itä-Savo järjestivät nimikilpailun, jolla haettiin  nimeä Savonlinnan uudelle itäiselle liikekeskukselle, jota on alettu rakentaa Nojanmaahan.

– Nimen pitäisi olla naseva, omaperäinen ja aluetta kuvaava, positiivinen, määritteli Savonlinnan kaupungin kaavoituspäällikkö Risto Aalto.

Tähän mennessä alueesta on puhuttu Savonlinnan itäkeskuksena. Tätä nimeä ei jatkossa käytetä, eikä sitä kannata ehdottaa.

– Itäkeskus on aika lattea ja mielikuvitukseton. Lisäksi se yhdistyy liikaa Helsingin Itäkeskukseen, Aalto toteaa.

Kaupungin teknisessä toimessa alueen nimeksi on alustavasti ajateltu Kartanonpeltoa, joka viittaa alueen historiaan Nojanmaan kartanon viljelyalueena.

Nimen valitsee raati, jossa on edustajia kaupungin teknisestä toimesta ja yksi edustaja Itä-Savon toimituksesta.

Palkintona voittajalle on ilmainen ruokailu viitenä arkipäivänä kaupungintalon ravintolassa Äkkiväärässä. Jos useampi henkilö on ehdottanut samaa voitajanimeä, palkinnon saaja arvotaan. Lisäksi Itä-Savo arpoo kaikkien osallistuneiden kesken tuotepalkintoja.

Kilpailuaika on päättynyt.

Lue myös: 

Kommentit

Sivut

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut