Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Kaverikoiratoiminta laajenee Savonlinnan seudulla

27.01.201617:00
  • Uusien kaverikoirien soveltuvuus tehtävään arvioidaan ensimmäisessä tapaamisessa. Seuraavan kerran uusia kaverikoiria testataan Savonlinnassa 13. helmikuuta. Kuva: Timo Seppäläinen

Savonlinnan seudulle etsitään uusia kaverikoiria ja koirien ohjaajia. Savonlinnan seudun kaverikoirissa on mukana tällä hetkellä 21 koiraa ja 27 ohjaajaa, mutta lisää koirakkoja mahtuu mukaan. Toiminta ulottuu tällä hetkellä Savonlinnan, Kerimäen, Punkaharjun ja Sulkavan alueille.

– Vierailemme vanhustenhoitolaitoksissa, mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten luona sekä päiväkodeissa. Meillä on nyt ringissä 12 vierailukohdetta, joista osa on hyvinkin aktiivisia kutsumaan kaverikoiria käymään. Tämä on hyvin kysyttyä toimintaa, kertoo Suur-Savon Kennelpiirin kaverikoiravastaava Jaana Särkkä.

Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoista, eikä siitä siis makseta palkkaa. Palkkana on hyvä mieli.

– Koiran asiakkaalle antama ilo ja hyvä mieli on sanoinkuvaamaton kokemus. Muuta palkkaa ei ole, mutta voisiko tuota parempaa ollakaan? Särkkä pohtii.

Vaatimuksena toimintaan osallistumiselle on koiran vähintään kahden vuoden ikä, hyvä käytös, ihmisystävällisyys ja sosiaalisuus. Koiran ohjaajan tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä pitäisi olla mahdollisuus sitoutua toimintaan pitkäjänteisesti.

Savonlinnan seudun kaverikoiratoiminta aloitettiin syksyllä 2014. Se on Suomen Kennelliiton alaista toimintaa.

Ilmoittautumiset kaverikoiratoimintaan su 31. tammikuuta mennessä. Uusien kaverikoirien soveltuvuustestaus Järjestötalo Kolomosessa 13. helmikuuta alkaen klo 10, Pappilankatu 3. Ilmoittautumiset ja lisätietoja sähköpostilla.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä